Winkelen in Istanbul

Bagdat Caddesi

“Bagdat Straat is net als een combinatie van Oxford Street in Londen en de Champs-Élysées in Parijs.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Deze lange "straat" strekt kilometers lang uit en doorkruist meerdere wijken en bushaltes. Het is met afstand het populairste winkelgebied aan de Aziatische zijde. De brede stoepen zijn ideaal voor een rustige wandeling en je wordt verwend met de keuze in winkels, restaurants en café's op deze route.

Bagdat Straat is ook verbonden met de kust van Caddebostan door een straat die we lokaal "de Straat van Café's" noemen omdat er zoveel (leuke!) bars en (vis)restaurants gevestigd zitten. Ik raad je aan Bagdat Straat in de ochtend te bezoeken en het kan ook heel erg druk worden in het weekend. Het verkeer staat bijna altijd vast, dus het is leuker (en makkelijker) om hier te gaan wandelen.

TIP: Check vooraf of er tijdens je bezoek niet op dezelfde tijd een grote kampioensviering plaatsvind, het rumoer van de vele voetbalfans zal niet bijdragen aan een aangename winkelervaring.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Bagdat Street

Meer winkels in Istanbul

Bekijk alle winkels

Mahmutpaşa

“De wijk Mahmutpaşa is de "verborgen" parel tussen de Kruiden Bazaar en Grand Bazaar.”

Kanyon

“Ik houd van Kanyon omdat je hier nooit dat benauwde gevoel hebt wat je vaak ziet bij overdekte winkelcentra! En hoeveel hybride winkelgebieden ken jij die de vorm van een diepe kloof hebben?”

Sultanahmet

“Ontdek de winkels op het Sultanahmet Plein voor de beste variatie (en prijzen) wat betreft souvenirs. Van miniaturen in de stijl van het Ottomaanse Rijk tot kleding, van ornamenten tot tassen, dit is een ware winkelervaring!”