Activiteiten in Istanbul

Hagia Sophia

“Dit fascinerende bouwwerk van kerk-naar-moskee-naar-museum trekt jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Hagia Sophia behoort tot de meest bezochte musea van Turkije en het heeft een bijzondere geschiedenis. Het werd gebouwd en eeuwenlang gebruikt als kerk (vanaf de vierde eeuw) tot 1453, toen Istanbul veroverd werd door het Ottomaanse Rijk. Toen werd het omgebouwd tot Moskee en als zodanig gebruikt tot 1935. Daarna werd het opengesteld als museum.

Hagia Sophia is één van de meest intrigerende bezienswaardigheden in het Sultanahmet district, en de architectuur, samen met de historie, speelt daarin een grote rol. Deze voormalige kerk is bedekt met mozaïeken en fresco's. Er zijn ook enkele grafkelders te zien en er is een bibliotheek. Toegang tot de Hagia Sophia kost 20 TL. 

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sultanahmet | Website: http://ayasofyamuzesi.gov.tr/en

Meer activiteiten in Istanbul

Bekijk alle activiteiten

Rahmi Koç Museum

“Eén van de grootste en belangrijkste musea van Istanbul biedt een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en volwassen met een aantal uitgebreide collecties schaalmodellen en speelgoed, luchtvaart, machines, wetenschappelijke apparaten en meer.”

Istanbul Akvaryum

“Istanbul Akvaryum in Florya is één van de meest kindvriendelijke activiteiten waar ouders ook zeker met een goed humeur vandaan zullen komen.”

Istanbul Toeristenpas

“Bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden en krijg toegang tot vele attracties met één handige pas.”