Activiteiten in Istanbul

Swing Dansen

“Ben jij ooit jaloers geweest op die dansscènes van films uit de jaren '50 en '60, die kostuums en capriolen in de lucht? Je kunt kijken, leren en meedoen bij Dansstudio Swing Istanbul.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Swing Istanbul is een lindy hop dansstudio waar dansers van over de hele wereld welkom zijn. Weekdagen worden meestal ingevuld met lessen en workshops, maar de vrijdagavonden zijn gereserveerd voor feesten. Soms hebben ze een thema, maar normaal gesproken zijn er geen kledingvoorschriften zolang je maar kunt dansen. Soms organiseren ze ook feesten in andere clubs, dus bekijk de website voor meer informatie.

De muziek is voornamelijk een combinatie van Jazz, Swing en Rock&Roll klassiekers maar ook meer recente nummers als ze passen bij het danstempo. Beginners zijn ook welkom. Aangezien de meeste dansers elkaar kennen, zul je snel opvallen en gevraagd worden om mee te dansen. Als je alleen wilt kijken is dat geen probleem, daar houden ze rekening mee. Maar als je de sfeer hebt geproefd, kun je het vast niet laten mee te doen.

De studio ligt op een gunstige locatie op de straat die parallel loopt aan de Nevizade, één van de twee zeer populaire bar districten van Taksim. Loop voorbij de Irish Pub James Joyce en loop de Topçekerler straat in. De toegang is gratis tenzij er live bands optreden, dan wordt meestal tussen de 10 en 20TL entree gevraagd.

TIP: Hoewel de Facebook pagina van de studio voornamelijk in het Turks is geschreven, kun je altijd een bericht achterlaten in het Engels. Iedereen bij Swing Istanbul spreekt Engels.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer activiteiten in Istanbul

Bekijk alle activiteiten

Neem een Turks Bad bij Ramada Plaza

“Ramada Plaza is ook een ideale plek om te overnachten: naast de Osmanbey metro uitgang kun je naar Nişantaşı of Taksim lopen.”

Proef het ijs van Ali Usta in Moda

“Eén van de lekkerste lokale ervaringen in Istanbul!”

Rahmi Koç Museum

“Eén van de grootste en belangrijkste musea van Istanbul biedt een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en volwassen met een aantal uitgebreide collecties schaalmodellen en speelgoed, luchtvaart, machines, wetenschappelijke apparaten en meer.”