Activiteiten in Istanbul

Vialand: het Disney van Istanbul

“Bezoek het eerste pretpark van Istanbul voor een opwindende dag vol plezier!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Vialand is het Disneyland van Istanbul, maar wel kleiner. Ik houd van Vialand omdat ze met succes de wereld van zinderende, angstaanjagende en achtbanen naar Istanbul hebben gebracht. Voor mensen die niet zo houden van spannende attracties: Vialand ligt naast Viaport, een winkelgebied met het uiterlijk van een stad. Je kunt met gemak uren doorbrengen in dit leuke park, maar zorg dat je de laatste shuttles niet mist als je hiermee terug naar de stad wilt reizen.

Mijn persoonlijke favorieten: Maceraperest (Avontuurlijk), Çılgın Nehir (Wilde Waterbaan), Saray Salıncağı (Grote Schommel) en Viking. Sla de waterattracties Çılgın Nehir en Viking niet over op warme, zomerse dagen. Waaghalzen moeten zeker de Nefeskesen (Adembenemer) proberen.

Vialand ligt in Eyüp (aan de Europese zijde) en vervoer is betrekkelijk eenvoudig met de gratis shuttle van het park evenals de bussen. Momenteel zijn er 13 buslijnen met verschillende routes, en je kunt de shuttle nemen in Taksim, Sarıyer, Sultanahmet, Ataköy, Bakırköy en Halkalı. Op de website kun je ook een routebeschrijving vinden.

TIP: Als je even een pauze in wilt lassen kun je stoppen bij de straat “Bir zamanlar İstanbul” (Once Upon a Time Istanbul) waar je heerlijke koffie kunt drinken op houten krukken en waar je kunt winkelen voor Istanbul gerelateerde souvenirs.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Girne Caddesi | Website: http://www.vialand.com/anasayfa

Meer activiteiten in Istanbul

Bekijk alle activiteiten

Neem een Turks Bad bij Ramada Plaza

“Ramada Plaza is ook een ideale plek om te overnachten: naast de Osmanbey metro uitgang kun je naar Nişantaşı of Taksim lopen.”

Rahmi Koç Museum

“Eén van de grootste en belangrijkste musea van Istanbul biedt een leuke en leerzame ervaring voor kinderen en volwassen met een aantal uitgebreide collecties schaalmodellen en speelgoed, luchtvaart, machines, wetenschappelijke apparaten en meer.”

Istanbul Akvaryum

“Istanbul Akvaryum in Florya is één van de meest kindvriendelijke activiteiten waar ouders ook zeker met een goed humeur vandaan zullen komen.”