Activiteiten in Istanbul

Miniatürk

“Je kunt de volledige cultuur en historie van Turkije bestuderen op één locatie!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Miniatürk werd geopend in 2003 en is precies wat je zou vermoeden: een miniatuur versie van de meest beroemde bezienswaardigheden van Turkije, uitgespreid over een enorm gebied. Onder de miniaturen bevinden zich beroemde moskeeën, stenen huizen, overblijfselen van oude beschavingen, de Izmir Kloktoren, Cappadocia en nog veel meer. Ze worden tentoongesteld in dit openluchtmuseum.

Naast de mooie onderdompeling in de cultuur fungeert Miniatürk ook als een aantrekkelijke keuze voor families met kinderen omdat zich hier ook Miniland bevind: een luxe speelplaats voor kinderen. Er iseen helikopter simulatie (waar je kunt kiezen uit een tour van Istanbul of een tour van Turkije), een Labyrint en Schaakplein voor hersengymnastiek en kleine op afstand bestuurbare zeilboten om er maar enkele te noemen.

Het park is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur, en de toegang is 10TL. Bussen vertrekken met regelmaat vanuit Eminönü, Mecidiyeköy en Şişli, Taksim en Topkapı.

TIP: Ga hier heen met mooi weer en vergeet niet de twee musea te bezoeken: het Crystal Istanbul Museum en het Istanbul Victory Museum.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Imrahor Caddesi | Openbaar vervoer: http://miniaturk.com.tr/ | Telefoon: 0 212 222 28 82

Meer activiteiten in Istanbul

Bekijk alle activiteiten

Swing Dansen

“Ben jij ooit jaloers geweest op die dansscènes van films uit de jaren '50 en '60, die kostuums en capriolen in de lucht? Je kunt kijken, leren en meedoen bij Dansstudio Swing Istanbul.”

Proef de lokale yoghurt in Kanlıca

“Proef de beroemde yoghurt van Kanlıca bij de bron en combineer het met een bezoek aan het kleine bos, prachtige villa's aan de kust en fraai uitzicht op de Bosporus.”

Proef het ijs van Ali Usta in Moda

“Eén van de lekkerste lokale ervaringen in Istanbul!”