Activiteiten in Istanbul

Ontdek Özgürlük Parkı

“Het redelijk geprijsde Fua Café heeft een nette binnenruimte en een nog veel groter deel buiten waar je lekker kunt zitten. Probeer zeker de Vegetarische Pizza!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Özgürlük Parkı, ofwel Vrijheidspark, is een park dat zijn naam eer aan doet en je een gevoel van vrijheid geeft! in vele opzichten is het een typisch park, met veel bankjes, groene delen en vijvers met schattige standbeelden van dieren. Er zijn ook paden om te hardlopen en te fietsen en één van de ingangen loopt naar een breed, egaal gebied waar lokale jongeren graag gaat skateboarden en skeeleren.

Het park staat vol met fitnesstoestellen en speeltuinen voor kinderen. Eén van de ingangen wordt gebruikt als een opvanghuis voor kittens en katten. Dus bereid je voor om veel schattige dieren te zien. In de zomer verkopen ze ook heerlijk ijs. Afhankelijk van de drukte kan de bediening langzaam zijn, maar dat is misschien wel een voordeel als je gewoon uit wilt rusten en vrij wilt zijn!

Het park ligt in Feneryolu, dichtbij het Göztepe deel van Bağdat Straat. Als je vanuit Kadıköy of Fenerbahçe komt kun je de FB1 bus nemen die twee haltes voor het park heeft.

TIP: Als je vindt dat het park uit de buurt ligt kun je ook Göztepe Park bezoeken, dat direct in Bağdat Straat ligt. Het is kleiner, en minder echt geschikt voor een hapje of drankje maar het is wel een mooie en kindvriendelijke plek om te chillen. Je kunt zelfs een baan huren om te tennissen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Mustafa Mazhar Bey Caddesi

Meer activiteiten in Istanbul

Bekijk alle activiteiten

Proef het ijs van Ali Usta in Moda

“Eén van de lekkerste lokale ervaringen in Istanbul!”

Istanbul Akvaryum

“Istanbul Akvaryum in Florya is één van de meest kindvriendelijke activiteiten waar ouders ook zeker met een goed humeur vandaan zullen komen.”

Neem een Turks Bad bij Ramada Plaza

“Ramada Plaza is ook een ideale plek om te overnachten: naast de Osmanbey metro uitgang kun je naar Nişantaşı of Taksim lopen.”