Istanbul

Praktische Tips in Istanbul

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan
  • Drink geen kraanwater, ondanks het feit dat de kwaliteit van water de laatste jaren is verbeterd is de kwaliteit niet constant genoeg om het veilig te drinken.
  • Omdat Istanbul een zeer hoge bevolkingsdichtheid heeft en het weer onvoorspelbaar kan zijn, kun je snel een verkoudheid oplopen. Zorg dat je verschillende soorten kleding bij je hebt en neem antibacteriële lotion mee als je gevoelig bent voor een verkoudheid.
  • In Turkije gebruiken ze 220V, 50Hz met Europese pluggen.
  • Insecten en muggen kunnen een probleem zijn gedurende de zomermaanden en in het algemeen bij picknickplaatsen. Je kunt insectenspray kopen in elke supermarkt.
  • Voor de snelste transfer kun je tijdens piekuren (7.00 - 11.00 uur) het beste naar de continenten reizen via het water en buiten de piekuren over het land.
Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Veiligheid in Istanbul

Istanbul is over het algemeen een veilige stad, maar gezien de omvang en complexiteit van de stad en het veelzijdige karakter van de inwoners zullen deze richtlijnen je comfort verzekeren.

Winkelopeningstijden en betaalopties Istanbul

De meeste winkels in Istanbul zijn elke dag geopend, inclusief het weekend. Er is geen lunchpauze in de meeste winkels, en ze zijn meestal geopend vanaf 9.30 uur en sluiten meestal niet voor 19.30 uur, maar openingstijden kunnen per district verschillen. Zo blijven veel winkels in Taksim bijvoorbeeld open tot 22.00 uur en sluiten sommige winkels daar zelfs niet voor middernacht.

Wandelroute in Istanbul

“Misschien wil je eens een bezoek brengen aan het Barbaros café, nabij de veerboot haven. Het uitzicht vanaf de tweede verdieping is wonderbaarlijk, en het café is zeer betaalbaar.”