Istanbul

Veiligheid in Istanbul

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Istanbul is over het algemeen een veilige stad, maar gezien de omvang en complexiteit van de stad en het veelzijdige karakter van de inwoners zullen deze richtlijnen je comfort verzekeren.

In drukke gebieden met veel mensen is het risico op diefstal het meest waarschijnlijk. Ga je een druk gebied bezoeken, berg je bezittingen dan in lastig te bereiken zakken en compartimenten van tassen op het risico op diefstal tot een minimum te beperken. Het is ook een goed idee om je tas dicht bij je lichaam te houden ongeacht waar je gaat zitten.

Vanwege het toegenomen aantal vluchtelingen zul je waarschijnlijk veel bedelaars tegenkomen tijdens je verblijf in Istanbul. Ze hebben meestal geen kwaad in de zin, maar de lokale bewoners vermijden meestal het contact met deze mensen dus voel je niet schuldig om dat zelf ook te doen.

Als je een demonstratie of gevecht ziet starten, zorg dan dat je die plek vermijdt, zelfs al lijkt het onschuldig. Zaken kunnen hier snel escaleren.

En in de laatste en zeker niet de minste plaats, wees voorzichtig in het verkeer, of je nu de chauffeur bent of deelneemt aan het verkeer als een voetganger. Auto's kunnen op elk moment voorbij rijden, voetgangers kunnen verkeerslichten negeren of voertuigen stoppen niet voor een oversteekplaats.

Minder veilige gebieden
Probeer donkere en afgelegen straathoeken en steegjes te vermijden, evenals ghetto's. Ik raad je ook aan na zonsondergang weg te blijven uit districten en wijken als Dolapdere (in de buurt van Taksim), Eminönü, Sirkeci, Tophane, Unkapanı en Karaköy.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Winkelopeningstijden en betaalopties Istanbul

De meeste winkels in Istanbul zijn elke dag geopend, inclusief het weekend. Er is geen lunchpauze in de meeste winkels, en ze zijn meestal geopend vanaf 9.30 uur en sluiten meestal niet voor 19.30 uur, maar openingstijden kunnen per district verschillen. Zo blijven veel winkels in Taksim bijvoorbeeld open tot 22.00 uur en sluiten sommige winkels daar zelfs niet voor middernacht.

Vliegveld Transfer Istanbul

Istanbul Vluchthavens

Openbaar Vervoer Istanbul

Istanbul is een enorme stad, gelegen op twee continenten met een geschat inwonersaantal van 18 miljoen mensen. Er is dan ook een grote kans dat je vast zal komen te zitten in het verkeer tijdens je bezoek. Maar gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om het allemaal wat soepeler te laten verlopen.