Istanbul

Wandelroute in Istanbul

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Deze wandeling voert langs de waterkant met een interessante afwisseling van gebouwen en straten die het echte Istanbul laten zien.

Start bij het einde van Karaköy bij de Galata Brug (1). Van daaruit loop je naar het Tophane district waar je de historische Kılıç Ali Moskee (2) en het Kılıç Ali Badhuis (3) passeert. Tegenover de moskee zie je één van de campussen van Mimar Sinan Universiteit (4). Je wilt waarschijnlijk wel enkele foto's nemen en misschien een korte pauze inlassen om de Turkse waterpijp te proeven bij één van de Nargile cafés (5) aan de waterkant.

Van daaruit loop je naar Tophane Park (6) en Nusretiye Moskee (7). Als je dichter bij de kust komt, zul je het pand zien van het Istanbul Modern Museum (8) en Fındıklı Park (9). Kort daarna kom je aan bij de KabataÅŸ veerboot haven. Nadat een tijdje hebt gewandeld, zie je vervolgens de Dolmabahçe Kloktoren (10) en het Dolmabahçe Paleis (11).

(Mocht je op de weg van Karaköy to KabataÅŸ moe worden kun je altijd op de tram springen)

Na Dolmabahçe Paleis kom je langs Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi (12) (Nationaal Paleizen Paleis Collecties Museum), het Istanbul Maritiem Museum (13), het Barbaros Hayrettin PaÅŸa Standbeeld (14) en verderop Barbaros Hayrettin’s Mazloum (15).

BeÅŸiktaÅŸ Straat komt samen met ÇıraÄŸan Straat, en je ziet het Four Seasons Hotel (16), het ÇıraÄŸan Paleis (17) (nu een luxueus hotel) en de Galatasaray Unversiteit (18) waar voornamelijk in de Franse taal onderwezen wordt.

Loop door tot je bij Ortaköy uitkomt, het district dat bekend staat om de restaurants, kumpir (gepofte aardappel) eettentjes en kraampjes. Je kunt hier lunchen met een prachtig uitzicht bij The House Cafe (19), of een meer banket stijl lunch voor een lagere prijs bij de beroemde Turkse ijs en dessert keten Mado, terwijl je een blik werpt op de bezienswaardige Ortaköy Moskee (20).

Nadat je voldaan en uitgerust bent, vervolg je de weg tot het beroemde bar-restaurant Reina (21) en het Cemil Topuzlu Park (23). In KuruçeÅŸme kom je langs de Turkcell KuruçeÅŸme Arena (24), een beroemde concerthal en verderop KuruçeÅŸme park (25). Tegenover het park kun je het Galatasaray Eilandje (26) zien.

Als je nu nog niet vermoeid bent, kun je doorlopen naar Arnavutköy, een wijk bekend door de vele visrestaurants, en vervolgens naar Bebek Park (27). Je mag jezelf belonen in Bebek met een goede cocktail en maaltijd bij Lucca (28) om je actieve en bezienswaardige dag af te sluiten.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Veiligheid in Istanbul

Istanbul is over het algemeen een veilige stad, maar gezien de omvang en complexiteit van de stad en het veelzijdige karakter van de inwoners zullen deze richtlijnen je comfort verzekeren.

Vliegveld Transfer Istanbul

Istanbul Vluchthavens

Winkelopeningstijden en betaalopties Istanbul

De meeste winkels in Istanbul zijn elke dag geopend, inclusief het weekend. Er is geen lunchpauze in de meeste winkels, en ze zijn meestal geopend vanaf 9.30 uur en sluiten meestal niet voor 19.30 uur, maar openingstijden kunnen per district verschillen. Zo blijven veel winkels in Taksim bijvoorbeeld open tot 22.00 uur en sluiten sommige winkels daar zelfs niet voor middernacht.