Istanbul

Vliegveld Transfer Istanbul

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Istanbul Vluchthavens

Er zijn twee vluchthavens in Istanbul: Sabiha Gökçen (aan de Aziatische zijde) en Istanbul Ataturk (aan de Europese zijde). Vanuit beide luchthavens kun je een taxi nemen, een airport shuttle, een auto huren of een combinatie van mogelijkheden om jouw bestemming te bereiken. Veel hotels regelen gratis een pick-up dienst vanaf het vliegveld, maar die moet je wel even vooraf reserveren.

Gezien het verkeer van Istanbul is de shuttle een voor de hand liggende keuze voor de meeste reizigers.

Sabiha Gökçen Vliegveld
Als je vanuit Sabiha Gokcen komt en je reist naar Kadikoy kun je ook de bussen E10 en E11 nemen in plaats van de shuttle. Als je reist vanaf Taksim is de beste mogelijkheid de Taksim shuttle vanaf het vliegveld.

Voor de bussen heb je een tijdelijke pas of een Istanbulcard nodig, die je bij de meeste ticket machines en kiosken kunt verkrijgen.

Havatas, de airport shuttle, vertrekt elk half uur en kost momenteel (2015)  9TL.

Istanbul Ataturk Vliegveld
Als je vanuit Istanbul Atatürk Airport komt kun je de metro nemen. Je kunt uitstappen bij Yenikapı station, en vanuit daar de lijn naar Yenikapı-Hacıosman naar Taksim, Nisantaşı of Gayrettepe.

Airport Shuttle
De meest praktische manier om bij jouw hotel te komen, vooral in Taksim, is de Havatas, de airport shuttle, te nemen en bij de laatste halte uit te stappen. Je moet misschien nog een stukje lopen vanaf de laatste halte maar met handbagage is dat geen probleem. Je kunt ook een lokale bewoner die Engels spreekt vragen wanneer en waar je het beste een taxi kunt nemen omdat zij waarschijnlijk precies weten waar het hotel zich bevindt als je het adres en naam van het hotel laat zien.

De airport shuttle naar en van Taksim kost momenteel (2015) 11TL.

Taxi´s
Je kunt altijd kiezen voor een taxi maar tenzij je hotel dicht bij het vliegveld ligt wordt dat al snel een dure rit. De website van de vluchthaven heeft een pagina waar je de ritprijs naar de stad bij benadering kunt berekenen maar houd er rekening mee dat de vergoeding afhangt van het verkeer en de route die de chauffeur kiest.

Auto Huren
Veel toeristen kiezen niet voor het huren van een auto omwille van het drukke verkeer in Istanbul maar je hebt volop keus als deze methode jouw voorkeur heeft. Er zijn meerdere verhuurdiensten op beide vluchthavens die 24/7 geopend zijn.

Zeebus
Als je naar Kabatas gaat, kun je ook kiezen voor de zeebus maar dit is geen populaire manier om vanaf het vliegveld te reizen omdat je wederom meerdere manieren van transport moet combineren om van en naar de vluchthaven te komen.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Wandelroute in Istanbul

“Misschien wil je eens een bezoek brengen aan het Barbaros café, nabij de veerboot haven. Het uitzicht vanaf de tweede verdieping is wonderbaarlijk, en het café is zeer betaalbaar.”

Openbaar Vervoer Istanbul

Istanbul is een enorme stad, gelegen op twee continenten met een geschat inwonersaantal van 18 miljoen mensen. Er is dan ook een grote kans dat je vast zal komen te zitten in het verkeer tijdens je bezoek. Maar gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om het allemaal wat soepeler te laten verlopen.

Veiligheid in Istanbul

Istanbul is over het algemeen een veilige stad, maar gezien de omvang en complexiteit van de stad en het veelzijdige karakter van de inwoners zullen deze richtlijnen je comfort verzekeren.