Istanbul

Winkelopeningstijden en betaalopties Istanbul

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

De meeste winkels in Istanbul zijn elke dag geopend, inclusief het weekend. Er is geen lunchpauze in de meeste winkels, en ze zijn meestal geopend vanaf 9.30 uur en sluiten meestal niet voor 19.30 uur, maar openingstijden kunnen per district verschillen. Zo blijven veel winkels in Taksim bijvoorbeeld open tot 22.00 uur en sluiten sommige winkels daar zelfs niet voor middernacht.

Valuta
De valuta in Turkije is de Turkse Lira (TL) en ik raad je aan om dagelijks de wisselkoers te controleren.

Contant betalen
Je moet betalen met Turkse Lira. Er zijn nauwelijks winkels die andere valuta accepteren dan de lokale munt maar er zijn overal wisselkantoren dus je zult geen problemen ondervinden om aan Turkse Lira te komen.

Geld opnemen
Op vrijwel elke straathoek kom je in Istanbul een bankautomaat tegen waar je zowel Euro's als Turkse Lira's kunt opnemen. De meeste banken accepteren een Europese bankkaart van Maestro of Visa.

Alle restaurants en vrijwel elke winkel accepteren creditcards. Wanneer je wilt betalen met een kaart in een restaurant, meld dit dan bij de bediening dat je met kaart wilt betalen zodat hij het POS (Point of Sale) apparaat kan brengen, je voert je code in en je ontvangt een bonnetje.

Als je gaat tanken, spreek dan een bediende aan die je daarbij zullen helpen, betalen gebeurt achteraf in de winkel bij het tankstation.

Suggestie of feedback?