Wijken in Istanbul

Beşiktaş

“Mijn favoriete deel van Beşiktaş zal altijd Dolmabahçe zijn! Ik houd ervan langs de voorzijde van Dolmabahçe Paleis te lopen, en te kijken naar de foto's van Atatürk die op de klimop hangen, op het deel van de weg die leidt naar Taksim. De zee en architectuur van het paleis maakt deze unieke ervaring compleet.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Istanbul heeft zoveel wijken dat de één wat bekender is dan de andere. Dat geldt zeer zeker niet voor Beşiktaş aan de Europese zijde. Ongeacht waar je vandaan komt uit Istanbul, je hebt vast tijd doorgebracht in Beşiktaş. Een drukke combinatie van commercie, wonen, dineren, uitgaan, winkelen, voetbal, musea, universiteiten en bezienswaardigheden. Dit district kreeg altijd veel aandacht en bezoekers, en dat is zeer terecht.

Beşiktaş is het thuishonk voor Voetbalstadion Inönü (vernoemd naar één van de top drie voetbalteams van Turkije), de beroemde Barbaros LaanYıldız ParkDolmabahçe MuseumDolmabahçe Kloktoren, het Marine Museum, campussen van de TU IstanbulMimar Sinan UniversiteitBahçeşehir Universiteit en meer.

Welke activiteit je ook zoekt of welk eten je ook wilt proeven, Beşiktaş heeft wat voor iedereen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Voor skateboarden en skeeleren is er een gigantische open plek bij de pier die perfect is om jouw kunsten te vertonen.
  • Het winkelgebied genaamd "De Markt" (Çarşı) heeft winkels van bekende merken en boetieks, passages en individuele winkels. Akatlar is een wat deftiger deel van Beşiktaş die een duurdere winkelervaring biedt.
  • Je kunt genieten van een ontbijtje bij één van de vele café's, of nog meer lokaal gaan en ontbijten in het gebied dat bekend staat als de straat van ontbijtcafé's.

Je kunt Beşiktaş bereiken per veerboot, en je kunt er zoveel tijd besteden als je zelf wilt. Je kunt een dolmuş of een bus nemen van Taksim, of je kunt er in ongeveer 15-20 minuten naartoe lopen. Tijdens spitsuur zal lopen veel sneller gaan. Als je in Kadıköy bent dan neem je gewoon de veerboot.

TIP: Vergeet niet even te stoppen bij KafePi voor een drankje als je langs de Barbaros Laan komt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

Taksim

“Deze straat is altijd levendig en bruisend! Je hoort er bijna altijd muziek van de straatmuzikanten of uit de café's.”