Wijken in Istanbul

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Eminönü en de Gouden Hoorn worden verbonden met de Galata Brug, waar je de hele dag door vele vissers kunt zien. Het is een eclectische combinatie van commercie, woongebieden, industrie en toerisme, en het gebied is rijk aan historie en architectuur. De goede bereikbaarheid, redelijk geprijsde restaurants en culturele rijkdom maakt dit district tot een belangrijke bestemming voor elke bezoeker. Het district heeft de kenmerkende karakteristieken uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijdperken weten te behouden.

Je kunt hier naartoe per veerboot bij Eminönü vanaf de Aziatische zijde, maar als je reeds op Europees grondgebied bent kun je de tram nemen (lijn T1). Als je trek hebt kun je terecht bij het typisch Turkse restaurant/café Saray.

Als je van de tram stapt (of veerboot) wordt je meteen begroet door Yeni Cami (Nieuwe Moskee), een keizerlijke Moskee gebouwd in de jaren 1660, en de ingang van de Mısır Çarşısı (Kruiden Bazaar). De bochtige wegen zijn bezaaid met winkels, van muziekwinkels tot juweliers en van keramiek tot kruidenierswaren.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de Kruiden Bazaar, een unieke overdekte winkelervaring die je als oefening kunt gebruiken op weg naar de enorme Grand Bazaar. De Kruiden Bazaar werd opgericht in 1664 en biedt een schat aan verschillende kruiden en specerijen, en ook andere soorten winkels die Turks fruit, souvenirs, sieraden, noten en gedroogd fruit, kaviaar, appelthee, leer en nog veel meer verkopen. De Bazaar biedt ook café's en restaurants als je op zoek bent naar een lekker hapje tijdens het rondneuzen in de meer dan 80 winkels.

De Kruiden Bazaar is elke dag geopend, met uitzondering van 29 oktober (Dag van de Republiek) en tijdens religieuze feestdagen. De winkels zijn geopend van 8.00 tot 19.30 uur.

TIP: Vanaf Eminönü kun je naar Sultanahmet lopen of de tram nemen. In Sultanahmet vind je bezienswaardigheden als Topkapı Paleis, Basilica Cistern, Sultan Ahmed Moskee en Hagia Sophia.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Beşiktaş

“Mijn favoriete deel van Beşiktaş zal altijd Dolmabahçe zijn! Ik houd ervan langs de voorzijde van Dolmabahçe Paleis te lopen, en te kijken naar de foto's van Atatürk die op de klimop hangen, op het deel van de weg die leidt naar Taksim. De zee en architectuur van het paleis maakt deze unieke ervaring compleet.”

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”