Wijken in Istanbul

Taksim

“Deze straat is altijd levendig en bruisend! Je hoort er bijna altijd muziek van de straatmuzikanten of uit de café's.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Taksim is in vele opzichten het hart van Istanbul. Er zijn talloze restaurants, café's, filmtheaters en net zoveel winkels, clubs en bars. Je kunt kiezen wat jouw aanspreekt wat betreft energieniveau en budget: de opties zijn haast onuitputtelijk, zelfs wanneer je naar een waarzegger wilt of gaan bowlen. Het hart van Taksim wordt gevormd door het Taksim Plein: een populaire ontmoetingsplek voor toeristen en de lokale bevolking, en er staat ook een belangrijk monument: het Monument van de Republiek.

Taksim is ook het Manhattan van Istanbul: het slaapt nooit. Je kunt er de hele nacht dansen of een live concert bekijken tot 4 uur in de ochtend, en zelfs daarna nog heerlijk eten. Om 5 uur in de ochtend op een weekdag zul je hier niet alleen zijn op straat.

Het meest populaire deel van Taksim is Istiklal Straat, een uitgebreid wandelgebied dat 1,4 kilometer lang is. De straat begint even voorbij het Taksim Plein en staat vol met winkels, galerijen, restaurants en bars die voor ieder wat wils bieden. De "nostalgische" tram komt hier iedere twintig minuten langs. De tram wordt door zowel toeristen als de lokale bevolking gebruikt en is dikwijls het toneel van kleine concerten en dansvoorstellingen uitgevoerd door lokale (straat)artiesten. 

Als het regent kun je schuilen in de winkelpassages Halep of Atlas Passage (ze liggen recht tegenover elkaar) waar je ook theaters kunt vinden, of bij het nieuwe Demirdöken winkelcentrum, het eerste (en enige) winkelcentrum in het district waar je winkels kunt vinden als GAP, Sephora, Tchibo, Koton en meer.

De indrukwekkende poort van de Middelbare School Galatasaray is een populaire ontmoetingsplek, en mensen gebruiken het ook als een oriëntatiepunt voor routebeschrijvingen. Als je honger hebt kun je bij Ayvalık Tostçusu aan de andere kant van de straat heerlijke toast tegen lage prijzen kopen. In dezelfde straat vindt je ook het Hard Rock Café Istanbul.

De straat loopt tot aan metrostation "Tunnel" waar je een metro kunt nemen richting Karaköy.

TIP: Loop tenminste één keer tijdens je verblijf door deze levendige straat!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”

Kadıköy

“Kadıköy is compacter en meer rustgevend dan Taksim. Zelfs wanneer het druk is, behoudt het dezelfde geruststellende sfeer. En als je even iets anders wilt, is de uitweg slechts op enkele stappen verwijderd.”