Wijken in Istanbul

Kadıköy

“Kadıköy is compacter en meer rustgevend dan Taksim. Zelfs wanneer het druk is, behoudt het dezelfde geruststellende sfeer. En als je even iets anders wilt, is de uitweg slechts op enkele stappen verwijderd.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Kadıköy is het hart van de zijde van Anatolian. Je zult de straten van Kadıköy zelden leeg zien, het is er eigenlijk de hele dag door bruisend en vol opleving, plezier en energie. Het verkeer kan overweldigend zijn en parkeren is lastig dus je kunt dit district het beste te voet gaan ontdekken.

Het centrum van deze wijk is Altıyol en loopt tot Bahariye Straat. Je wordt in Altıyol verwelkomd met het indrukwekkende standbeeld van een stier, een populaire ontmoetingsplek en één van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in het district. als je de Bahariye Straat deels hebt beklommen zul je de Süreyya Opera zien, een extravagant gebouw met leeuwenkoppen in stenen gegraveerd.

Kadıköy heeft vele bars en pubs, maar de bekendste plek om te drinken is Kadife Sokak, of zoals de lokale bevolking het noemt de straat van café´s. Coffee Clock is een café dat geen alcoholische dranken verkoopt en toegankelijk is voor groepen omdat er altijd wel wat tafels vrij zijn. Liefhebbers van Hard Rock en Metal kunnen terecht bij Zincir, een bar recht tegenover de Rexx Bioscoop (aan het begin van de straat) en voor een meer ontspannen omgeving ga je naar Liman.

Kadıköy is ook een paradijs om te winkelen: er zijn hier veel boetieks met redelijke prijzen en verschillende ketens zoals Koton, Tchibo en Mango. Of je nu zoekt naar schoenen, kleding, accessoires, ornamenten of electronica, Kadıköy biedt ontelbare mogelijkheden!

Aan de kust is Kadıköy verbonden met Moda, en er is een directe verbinding over land met TaksimBeşiktaş en Nişantaşı aan de Europese zijde. Het is ook een grote haven voor veerboten. Je kunt Kadıköy ook bereiken per veerboot vanuit EminönüKabataş en Beşiktaş.

TIP: Ga wat drinken op het terras van Cafe Kafka. Als je in Kadıköy bent vergeet dan niet naar Akmar Pasajı te lopen: een winkelcentrum van twee verdiepingen vol met boek- en muziekwinkels.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

Cihangir

“Cihangir is een plek waar mensen van alle rangen en standen samenkomen om rond te hangen.”