Wijken in Istanbul

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Fenerbahçe is een prachtig schiereiland aan de Aziatische zijde, op slechts 15 minuten met de bus verwijderd (je kunt de bus FB1 of FB2 nemen) van centraal Kadıköy. Dit district draait helemaal om heerlijk eten, sport, natuur, zee en de jachthaven. De hoofdstraat wordt omringd door café's en restaurants, de meest bekende zijn Midpoint en Happy Moon's. Enkele oude herenhuizen en villa's op de hoofdstraat waren de locatie van veel oudere Turkse films.

Er is een mooi wandelpad van 2,5 kilometer dat Fenerbahçe verbindt met Caddebostan. Het is een aangename wandeling waar je continue omringd wordt door de blauwe zee aan één kant en groen land aan de andere zijde. Hoewel je het altijd kunt bezoeken is Fenerbahçe op zijn best gedurende het zonnige weer wanneer het groen en blauw nog kleurrijker en uitnodigend oogt.

TIP: Je zou een wandeling kunnen maken in het historische Fenerbahçe park, een favoriete plek voor romantische wandelingen, familiepicknicks en trouwfoto's.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Kadıköy

“Kadıköy is compacter en meer rustgevend dan Taksim. Zelfs wanneer het druk is, behoudt het dezelfde geruststellende sfeer. En als je even iets anders wilt, is de uitweg slechts op enkele stappen verwijderd.”

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”