Wijken in Istanbul

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Kuruçeşme is gelegen tussen het "kumpir" (gepofte aardappel) paradijs en Arnavutköy dat bekend staat om de schat aan visrestaurants. Kuruçeşme staat bekend om de Kuruçeşme Arena en de Galatasaray Islet (Galatasaray Adası).

Dit eilandje, dat uitkijkt over de Bosporus, werd in de jaren '50 gekocht door de sportclub Galatasaray en biedt iedereen vermaak en recreatie, ook als je geen Galatasaray supporter bent. Je kunt een (gratis) veerboot nemen van Kuruçeşme en één van de restaurants of bars op het eilandje kiezen om te ontspannen. Je kunt ook tot rust komen door te zwemmen in één van de twee zwembaden op het eiland. De faciliteiten zijn niet goedkoop, maar ze zijn het waard.

Uiteraard heeft Kuruçeşme meer te bieden dan een miniatuur eiland en concerthal. Je kunt hier ook genieten van de natuur met zeezicht in Kuruçeşme Park, trakteer je smaakpapillen bij het internationaal gerenommeerde restaurant met de Mediterrane keuken La Mancha of drink koffie in Kuruçeşme Kahvesi zoals de lokale bevolking.

Kuruçeşme ligt op loopafstand van Ortaköy maar je kunt ook op de bus springen die de kustroute rijdt met Kuruçeşme als één van de haltes of neem een taxi vanuit Beşiktaş.

TIP: Hoewel de website van de concerthal niet in de Engelse taal beschikbaar is, kun je alle evenementen volgen via online verkooppunt Biletix.com.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Fenerbahçe

“Een bezoek aan de Aziatische zijde van Istanbul is niet compleet zonder minimaal een paar uur te besteden aan het schiereiland Fenerbahçe en een mooie wandeling te maken naar Caddebostan aan de zee.”

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

Beşiktaş

“Mijn favoriete deel van Beşiktaş zal altijd Dolmabahçe zijn! Ik houd ervan langs de voorzijde van Dolmabahçe Paleis te lopen, en te kijken naar de foto's van Atatürk die op de klimop hangen, op het deel van de weg die leidt naar Taksim. De zee en architectuur van het paleis maakt deze unieke ervaring compleet.”