Wijken in Istanbul

Cihangir

“Cihangir is een plek waar mensen van alle rangen en standen samenkomen om rond te hangen.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Cihangir is de kunstzinnige straat in het noorden van de İstiklal Straat van Taksim, tussen Taksim Plein en Kabataş. Het staat bol van de café's, bars en winkels. Dit opmerkelijke district is de plek waar auteur Orhan Pamuk zijn kantoor heeft, en in dit district zul je ongetwijfeld bekende Turken tegenkomen die graag "gewoon" willen blijven. Er zijn geen grote bezienswaardigheden in Cihangir maar de unieke straten uit het Ottomaanse tijdperk zullen je een historisch gevoel geven zoals je dat waarschijnlijk bij Istanbul had verwacht.

Cihangir is ook perfect voor een laat ontbijt of lunch, en voor onverwachte maar spectaculaire uitzichten op Istanbul. En omdat het personeel in café's goed om kan gaan met kinderen hoef je je hier geen zorgen te maken. Een aantal eettentjes die je kunt proberen zijn Van Kahvaltı Evi (Van Ontbijt Huis) en Mimolett

Als je houdt van antiek en vintage kleding kun je wellicht enkele fantastische pareltjes vinden in Cihangir, maar de prijzen zullen niet laag zijn.

TIP: Dineer bij het mooie restaurant Changa!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Kadıköy

“Kadıköy is compacter en meer rustgevend dan Taksim. Zelfs wanneer het druk is, behoudt het dezelfde geruststellende sfeer. En als je even iets anders wilt, is de uitweg slechts op enkele stappen verwijderd.”

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

Taksim

“Deze straat is altijd levendig en bruisend! Je hoort er bijna altijd muziek van de straatmuzikanten of uit de café's.”