Wijken in Istanbul

Bebek

“Bebek (Baby of Babe in het Turks) is een hippe en van oudsher deftige wijk die je kunt bezoeken om jezelf te verwennen met indrukwekkende zeegezichten, wafels en cocktails.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Bebek staat bekend om de café's aan de waterkant en voetpaden die in het weekend op zonnige dagen druk bezocht worden. Druk of niet, Bebek is een district dat je zeker moet bezoeken. Hoewel het niet bezaaid is met bezienswaardigheden is er toch genoeg te doen.

Bebek is een aantrekkelijke optie voor zowel dag als nacht, of je nu hier komt om te wandelen, te drinken of te dineren. Ik raad je een bezoek aan het moderne café Lucca aan. Lucca is elke dag geopend van 10.00 tot 2.00 uur en heeft alles in huis voor een lekker etentje of cocktail (ze hebben hun eigen drankje: Satsuma Wodka). Ze bieden ook varkensvlees gerechten aan, wat in Turkije best bijzonder is. Je kunt ook het Baylan Bebek Café en de Divan Bebek Brasserie bezoeken. Maar let op: Bebek is niet echt geschikt voor de kleine beurzen.

Eén van de zeldzame bezienswaardigheden in Bebek is het Egyptische Consulaat, voorheen Âli Pasha Herenhuis genaamd. Terwijl de meerderheid van de oude gebouwen gerenoveerd en verbouwd zijn, behield het Egyptische Consulaat haar authentieke stijl, ontworpen door een Italiaanse architect in de vroege twintigste eeuw. Boğaziçi University, één van de beste universiteiten van Turkije, zo niet de beste, en heeft een prachtige Zuidelijke Campus in Bebek.

Je kunt ook wandelen in het kleine maar prachtige Bebek park, en doorlopen naar de historische bezienswaardigheid Rumeli Vesting. Op weg naar de vesting kun je langs het Asiyan Museum gaan, het huis van de inmiddels overleden en beroemde dichter Tevfik Fikret.

Je kunt Bebek eenvoudig bereiken via taxi of bus vanuit Beşiktaş. Je kunt ook lopen, maar dat levert een wandeling van minstens een half uur op.

TIP: Voor heerlijke wafels ga je naar Abbas Waffle in Cevdet Paşa Straat.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Eminönü

“Het is moeilijk om je dit druk, Europees havengebied voor te stellen zonder zeemeeuwen, duiven en het geluid van veerboten die vertrekken naar hun bestemming.”

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”

Kadıköy

“Kadıköy is compacter en meer rustgevend dan Taksim. Zelfs wanneer het druk is, behoudt het dezelfde geruststellende sfeer. En als je even iets anders wilt, is de uitweg slechts op enkele stappen verwijderd.”