Wijken in Istanbul

Beykoz

“Ontdek het beste van de Aziatische natuur in Beykoz!”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Beykoz is een district aan Aziatische zijde dat direct aan de Bosporus ligt. Na je de wereldberoemde delen van Istanbul hebt bezocht zoals Sultanahmet en Eminönü, langs İstiklal Street bent gelopen en op zijn minst naar KadıköyModa of Bağdat Street bent geweest aan de Aziatische zijde, is het tijd om tot rust te komen. Met prachtige paviljoenen en café's met weelderige groene interieurs is Beykoz daarvoor de beste keuze.

Begin jouw ontdekkingstocht van Beykoz door Beykoz Kasrı (Beykoz Paviljoen) te bezoeken. Dit neo-klassieke gebouw, dat werd voltooid in 1854, werd voor verschillende doeleinden gebruikt tot 1999, toen het werd geopend voor het publiek. Je kunt het paviljoen elke dag bezoeken tussen 8.30 en 17.30 uur, behalve op maandag en vrijdag. De toegang is momenteel 4TL (2015). Een ander paviljoen om te bezoeken is Hidiv Kasrı (Hidiv Paviljoen) in Çubuklu Yolu.

Wanneer je honger hebt, raad ik je de heerlijke en betaalbare Öğretmen Evi (Docentenhuis, waar ook niet-docenten kunnen verblijven) aan of de Turkse specialiteit Tantuni (een soort speciale kebab) bij Beykoz Tantuni

Je kunt Beykoz per bus bereiken vanuit ÜsküdarKadıköy en Mecidiyeköy.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Istanbul

Bekijk alle wijken

Taksim

“Deze straat is altijd levendig en bruisend! Je hoort er bijna altijd muziek van de straatmuzikanten of uit de café's.”

Cihangir

“Cihangir is een plek waar mensen van alle rangen en standen samenkomen om rond te hangen.”

Kuruçeşme

“Ik was in de gelegenheid om de legendarische rockband Guns’n’Roses live te zien in Kuruçeşme Arena en ze Paradise City te horen zingen in een paradijsstad! Dit, in combinatie met een uitzicht over de Bosporus onder het maanlicht, was onvergetelijk.”