Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.
Turkse gepofte aardappel wordt geserveerd met gesmolten boter en gele kaas. Als vulling moet je denken aan worstjes, vlees, olijven, augurken, tonijn, groene erwten en meer. Je kunt naar hartenlust de ingrediënten combineren. Persoonlijk houd ik van de combinatie van groene erwten, worstjes, groene en zwarte olijven met daarop mayonaise en ketchup.
Soms betaal je een vaste prijs, en soms is er een basisprijs en betaal je naar gelang de hoeveelheid ingrediënten. Het is heerlijk, en afhankelijk van je keuze misschien ook wel gezond.
Ze zijn ook nog eens betaalbaar, en je kunt ze eten bij een kumpir zaakje of terwijl je op een bankje bij de zee zit, met een uitzicht over de Bosporus brug. Als je op een bankje gaat eten moet je wel oppassen voor de golven die je een onverwachte douche kunnen bezorgen!
Suggestie of feedback?