Istanbul

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Turkse gepofte aardappel wordt geserveerd met gesmolten boter en gele kaas. Als vulling moet je denken aan worstjes, vlees, olijven, augurken, tonijn, groene erwten en meer. Je kunt naar hartenlust de ingrediënten combineren. Persoonlijk houd ik van de combinatie van groene erwten, worstjes, groene en zwarte olijven met daarop mayonaise en ketchup.

Soms betaal je een vaste prijs, en soms is er een basisprijs en betaal je naar gelang de hoeveelheid ingrediënten. Het is heerlijk, en afhankelijk van je keuze misschien ook wel gezond.

Ze zijn ook nog eens betaalbaar, en je kunt ze eten bij een kumpir zaakje of terwijl je op een bankje bij de zee zit, met een uitzicht over de Bosporus brug. Als je op een bankje gaat eten moet je wel oppassen voor de golven die je een onverwachte douche kunnen bezorgen!

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Bezoek het Orhan Pamuk Museum van Onschuld

Orhan Pamuk is een Nobel onderscheiden Turkse auteur van boeken als Mijn Naam is Rood, Het Museum van Onschuld en meer. Wat het boek Het Museum van Onschuld uit 2008 zo bijzonder maakt is het feit dat Pamuk daadwerkelijk een huis in Beyoğlu kocht en het omdoopte tot "museum van onschuld" dat de objecten uit de roman vertoond. Het museum is onderscheiden als "Europees Museum van het Jaar".

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.

Rook waterpijp in Tophane!

Het roken van nargile ofwel waterpijp is zeer populair in Turkije. Maar zelfs als je absoluut geen rook wilt inhaleren kun je nog steeds genieten van het uitzicht en je vrienden bekijken terwijl ze verschillende smaken nargile uitproberen.