Istanbul

Proef de desserts van Özsüt

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.

Ze hebben een grote keuze aan taarten en speciale Turkse desserts zoals Ekmek Kadayıfı, Kazandibi, Keşkül en meer.

En het beste aspect van deze keten is dat er altijd wel een Özsüt winkel in de buurt zit.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

Eet vis in het geliefde Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı betekent Bloemen Passage in het Nederlands, en is sinds de opening in de jaren 1870 één van de meeste bezienswaardige zijstraten van de beroemde İstiklal straat. Het staat bekend om de gezellige restaurants en tavernes, hoewel het eerst een zakendistrict was met luxueuze appartementen.

Rook waterpijp in Tophane!

Het roken van nargile ofwel waterpijp is zeer populair in Turkije. Maar zelfs als je absoluut geen rook wilt inhaleren kun je nog steeds genieten van het uitzicht en je vrienden bekijken terwijl ze verschillende smaken nargile uitproberen.