Istanbul

Eet vis in het geliefde Çiçek Pasajı

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Çiçek Pasajı betekent Bloemen Passage in het Nederlands, en is sinds de opening in de jaren 1870 één van de meeste bezienswaardige zijstraten van de beroemde İstiklal straat. Het staat bekend om de gezellige restaurants en tavernes, hoewel het eerst een zakendistrict was met luxueuze appartementen.

De naam stamt van de bloemisten die op straat stonden in de veertiger jaren van de vorige eeuw maar die vertrokken nadat de oversteekplaats overgenomen werd door eettentjes en populariteit won als een plek om te drinken.

Hoewel de menu's variëren zijn visgerechten hier een traditie. Onder de beste restaurants scharen zich Kime NeManolyaStop en Palmiye.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.

Bezoek het Orhan Pamuk Museum van Onschuld

Orhan Pamuk is een Nobel onderscheiden Turkse auteur van boeken als Mijn Naam is Rood, Het Museum van Onschuld en meer. Wat het boek Het Museum van Onschuld uit 2008 zo bijzonder maakt is het feit dat Pamuk daadwerkelijk een huis in Beyoğlu kocht en het omdoopte tot "museum van onschuld" dat de objecten uit de roman vertoond. Het museum is onderscheiden als "Europees Museum van het Jaar".

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.