Istanbul

Ervaar het lokale leven langs de kust van Caddebostan!

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

De lokale bevolking brengt graag een bezoek aan Caddebostan, een kustgebied met speciale paden voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Je kunt tijdens je tocht de eilanden zien of zonnebaden in het gras. Je zult de frisse zeelucht inademen en de zeemeeuwen zien op je eigen tempo.

Je kunt hier skaten, power-walken, joggen, fietsen, skateboarden en nog veel meer. Er zijn speeltuinen en fitness toestellen in de buitenlucht. Op verschillende plaatsen langs de kustlijn staan er fietsen die je met je creditcard kunt huren.

Caddebostan is verbonden met het beroemde winkelgebied Bağdat Straat, dus je kunt ook calorieën verbranden door te winkelen.

De meest eenvoudige manier op hier te komen is via de Bostanci Sari Dolmuş (Gele Minibus) van Kadiköy or Taksim. Zorg dat je voor de route “Sahil Yolu” (Kustroute) kiest.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Eet vis in het geliefde Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı betekent Bloemen Passage in het Nederlands, en is sinds de opening in de jaren 1870 één van de meeste bezienswaardige zijstraten van de beroemde İstiklal straat. Het staat bekend om de gezellige restaurants en tavernes, hoewel het eerst een zakendistrict was met luxueuze appartementen.

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.

Maak een rondvaart over de Bosporus met de veerboot

Eén van de beste manieren om de prachtige uitzichten van Istanbul te bewonderen is met een lange Bosporus rondvaart met de veerboot.