Istanbul

Rook waterpijp in Tophane!

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Het roken van nargile ofwel waterpijp is zeer populair in Turkije. Maar zelfs als je absoluut geen rook wilt inhaleren kun je nog steeds genieten van het uitzicht en je vrienden bekijken terwijl ze verschillende smaken nargile uitproberen.

Veel café's bieden de nargile ervaring, maar Tophane is veruit het bekendste gebied. Het is een woon-, industrie- en toeristengebied dat eenvoudig te bereiken is met de Kabataş-Bağcılar tram. Op weg naar de zee en de café's kom je langs de Kılıç Ali Paşa Moskee. Daar tegenover zie je de straat die naar boven loopt (de İstiklal Straat) en aansluit op de wijk Takim.

Je hebt diverse leuke mogelijkheden, dus probeer gewoon wat jij het leukste vindt. Tophane is ook de plek voor één van de beste musea van Instanbul: Istanbul Modern.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

Drink lokale thee terwijl je over de zee kijkt in Moda

Moda is een vredig woongebied aan de kust dat verbonden is met de Kadıköy. Er zijn mooie restaurants en café's maar de favoriete plek van de lokale bevolking in Moda is een café genaamd Moda Aile Çay Bahçesi (Moda Familie Thee Tuin) met uitzicht over de kustroute van Moda en de speeltuinen. Recht tegenover het café is er nog een speelplaats dus deze plek verdiend het woord "familie" in de naam.