Istanbul

Bezoek het Orhan Pamuk Museum van Onschuld

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Orhan Pamuk is een Nobel onderscheiden Turkse auteur van boeken als Mijn Naam is Rood, Het Museum van Onschuld en meer. Wat het boek Het Museum van Onschuld uit 2008 zo bijzonder maakt is het feit dat Pamuk daadwerkelijk een huis in Beyoğlu kocht en het omdoopte tot "museum van onschuld" dat de objecten uit de roman vertoond. Het museum is onderscheiden als "Europees Museum van het Jaar".

Ongeacht of je houdt van de schrijfstijl van Orhan Pamuk’ is het museum de moeite waard. Toegang tot het museum kost 25TL voor volwassenen en 10TL voor studenten. Als je in het bezit bent van het boek kun je de kaartjes op de laatste pagina gebruiken.

Het museum is elke dag geopend behalve op maandag, 1 januari en de eerste dagen van Turkse religieuze feestdagen. Met uitzondering van vrijdag is het museum geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag is het geopend van 10.00 tot 21.00 uur.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Ervaar het lokale leven langs de kust van Caddebostan!

De lokale bevolking brengt graag een bezoek aan Caddebostan, een kustgebied met speciale paden voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Je kunt tijdens je tocht de eilanden zien of zonnebaden in het gras. Je zult de frisse zeelucht inademen en de zeemeeuwen zien op je eigen tempo.