Istanbul

Maak een rondvaart over de Bosporus met de veerboot

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Eén van de beste manieren om de prachtige uitzichten van Istanbul te bewonderen is met een lange Bosporus rondvaart met de veerboot.

Ik adviseer je een veerboot rondvaart boven een rondrit per bus. Hoewel het verkeer niet zo druk is buiten spitsuur heeft het verkeer in Istanbul last van het Vlindereffect: een klein ongeluk op enkele kilometers afstand, een weg die afgezet is of een klein beetje regen kan enorme problemen veroorzaken, zelfs in de nacht. Tenzij je snel zeeziek wordt gaan veerboten langs alle files en bieden ze alleen de positieve aspecten van een sightseeing tour.

Een korte rondleiding kan elke dag geboekt worden en duurt 2 uur. De lange versie kan ook dagelijks geboekt worden en duurt ongeveer 2 uur langer. De prijzen variëren van 6TL (voor kinderen onder de 12) tot 25TL (lange rondvaart). De meeste hotels hebben brochures en informatie over de mogelijkheden.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.

Ervaar het lokale leven langs de kust van Caddebostan!

De lokale bevolking brengt graag een bezoek aan Caddebostan, een kustgebied met speciale paden voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Je kunt tijdens je tocht de eilanden zien of zonnebaden in het gras. Je zult de frisse zeelucht inademen en de zeemeeuwen zien op je eigen tempo.