Istanbul

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

De toren, die vele renovaties heeft ondergaan, ligt aan de Marmara Zee, op ongeveer 200 meter afstand van de kust in Üsküdar. De toren is een favoriete bezienswaardigheid die in meerdere Hollywood films te zien is, waaronder Hitman (2007) en de James Bond film The World Is Not Enough (1999). In de toren bevindt zich ook een restaurant en café, en er is een speciaal programma op nieuwjaarsavond.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Ervaar het lokale leven langs de kust van Caddebostan!

De lokale bevolking brengt graag een bezoek aan Caddebostan, een kustgebied met speciale paden voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Je kunt tijdens je tocht de eilanden zien of zonnebaden in het gras. Je zult de frisse zeelucht inademen en de zeemeeuwen zien op je eigen tempo.

Maak een rondvaart over de Bosporus met de veerboot

Eén van de beste manieren om de prachtige uitzichten van Istanbul te bewonderen is met een lange Bosporus rondvaart met de veerboot.

Drink lokale thee terwijl je over de zee kijkt in Moda

Moda is een vredig woongebied aan de kust dat verbonden is met de Kadıköy. Er zijn mooie restaurants en café's maar de favoriete plek van de lokale bevolking in Moda is een café genaamd Moda Aile Çay Bahçesi (Moda Familie Thee Tuin) met uitzicht over de kustroute van Moda en de speeltuinen. Recht tegenover het café is er nog een speelplaats dus deze plek verdiend het woord "familie" in de naam.