Istanbul

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

De toren, die vele renovaties heeft ondergaan, ligt aan de Marmara Zee, op ongeveer 200 meter afstand van de kust in Üsküdar. De toren is een favoriete bezienswaardigheid die in meerdere Hollywood films te zien is, waaronder Hitman (2007) en de James Bond film The World Is Not Enough (1999). In de toren bevindt zich ook een restaurant en café, en er is een speciaal programma op nieuwjaarsavond.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Rook waterpijp in Tophane!

Het roken van nargile ofwel waterpijp is zeer populair in Turkije. Maar zelfs als je absoluut geen rook wilt inhaleren kun je nog steeds genieten van het uitzicht en je vrienden bekijken terwijl ze verschillende smaken nargile uitproberen.

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Ervaar het lokale leven langs de kust van Caddebostan!

De lokale bevolking brengt graag een bezoek aan Caddebostan, een kustgebied met speciale paden voor hardlopers, wandelaars en fietsers. Je kunt tijdens je tocht de eilanden zien of zonnebaden in het gras. Je zult de frisse zeelucht inademen en de zeemeeuwen zien op je eigen tempo.