Istanbul

Bezoek de Maagdentoren in Üsküdar

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

De maagdentoren (Kız Kulesi) in Üsküdar is interessant voor zowel toeristen als de lokale bevolking. De rijke en kleurrijke historie gaat samen met een wonderbaarlijk uitzicht. Het is ook een monumentaal museum. De historie gaat wel 2500 jaar terug in de tijd. Het gerucht gaat dat het voorheen een observatietoren was om vijanden te ontdekken en commerciële schepen te pakken die de belasting wilden ontduiken. Later werd het gebruikt als militaire basis, schouwburg en vuurtoren.

De toren, die vele renovaties heeft ondergaan, ligt aan de Marmara Zee, op ongeveer 200 meter afstand van de kust in Üsküdar. De toren is een favoriete bezienswaardigheid die in meerdere Hollywood films te zien is, waaronder Hitman (2007) en de James Bond film The World Is Not Enough (1999). In de toren bevindt zich ook een restaurant en café, en er is een speciaal programma op nieuwjaarsavond.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Bezoek het Orhan Pamuk Museum van Onschuld

Orhan Pamuk is een Nobel onderscheiden Turkse auteur van boeken als Mijn Naam is Rood, Het Museum van Onschuld en meer. Wat het boek Het Museum van Onschuld uit 2008 zo bijzonder maakt is het feit dat Pamuk daadwerkelijk een huis in Beyoğlu kocht en het omdoopte tot "museum van onschuld" dat de objecten uit de roman vertoond. Het museum is onderscheiden als "Europees Museum van het Jaar".

Eet "Kumpir" in Ortaköy met een prachtig uitzicht op de zee

Kumpir is het Turkse woord voor gepofte aardappel en in deze straat in Ortaköy kun je kiezen uit vele kumpir kraampjes en restaurants die gespecialiseerd zijn in deze lekkernij.

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.