Istanbul

Drink lokale thee terwijl je over de zee kijkt in Moda

Jouw lokale TIX-gids: Pinar Tarhan

Moda is een vredig woongebied aan de kust dat verbonden is met de Kadıköy. Er zijn mooie restaurants en café's maar de favoriete plek van de lokale bevolking in Moda is een café genaamd Moda Aile Çay Bahçesi (Moda Familie Thee Tuin) met uitzicht over de kustroute van Moda en de speeltuinen. Recht tegenover het café is er nog een speelplaats dus deze plek verdiend het woord "familie" in de naam.

Het drankmenu is eenvoudig, en je mag je eigen eten meenemen. De traditie is het meebrengen van simit (Turkse bagel) en deze met Turkse thee te nuttigen. Het uitzicht en de sfeer blijft altijd heerlijk.

Moda ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum van Kadıköy, en op 10-15 minuten lopen van de pier waar de gele dolmuşses (grote taxi's/kleine minibussen) geparkeerd staan.

Suggestie of feedback?

Meer in Istanbul

Bekijk alle tips

Rook waterpijp in Tophane!

Het roken van nargile ofwel waterpijp is zeer populair in Turkije. Maar zelfs als je absoluut geen rook wilt inhaleren kun je nog steeds genieten van het uitzicht en je vrienden bekijken terwijl ze verschillende smaken nargile uitproberen.

Eet vis in het geliefde Çiçek Pasajı

Çiçek Pasajı betekent Bloemen Passage in het Nederlands, en is sinds de opening in de jaren 1870 één van de meeste bezienswaardige zijstraten van de beroemde İstiklal straat. Het staat bekend om de gezellige restaurants en tavernes, hoewel het eerst een zakendistrict was met luxueuze appartementen.

Proef de desserts van Özsüt

Özsüt is een beroemde keten Turkse dessertwinkels die onlangs ook heerlijke broodjes, pasta en andere warme gerechten aan het menu hebben toegevoegd. Het is mogelijk om hier elk soort maaltijd te nuttigen, al zijn de desserts en de koffie onovertroffen. Ik heb hier mijn verjaardagstaart gehaald en was zeer tevreden met mijn keuze.