Barcelona

Luchthaven Transfer Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Trein en metro
Het treinstation Aeroport is vanuit de luchthaven goed te voet te bereiken via de overdekte loopbrug. Tussen 6.00 en 23.00 uur vertrekt er ieder halfuur een trein naar de stations Clot, Passeig de Gracia en Barcelona Sants waar je desgewenst over kunt stappen op de metro. Een vervoersbewijs kun je eenvoudig aanschaffen bij de automaten die je voor de toegangspoortjes op het station aantreft. Een ticket enkele reis kost € 4,10.

Bus
Er is per terminal een buslijn waarmee je tussen 5.00 en 00:30 uur direct naar Placa Catalunya kunt reizen; Aerobús A1 rijdt vanuit Terminal T1 en Aerobús A2 rijdt vanuit Terminal T2. Onderweg stoppen beide bussen ook bij Placa Espanya, Gran Via-Urgell, Placa Universitat en Sepúlveda-Urgell. Een vervoersbewijs kun je vooraf online aanschaffen of ter plaatse bij het personeel. Een ticket enkele reis kost € 5,90 en retour € 10,20 (15 dagen geldig).

Taxi
Bij de uitgang van beide terminals bevindt zich een taxi-standplaats waar je dag en nacht gebruik kunt maken van taxi-diensten. Hoewel je direct kunt vertrekken, is de taxi in de meeste gevallen niet de snelste optie om je eindbestemming te bereiken. Je zult snel merken dat het verkeer in en direct rond Barcelona druk is en daardoor snel vertraging oplevert. Een taxirit vanaf de luchthaven naar Placa Catalunya kost ongeveer € 20,-.

Huurauto
Op de luchthaven van Barcelona kun je een auto huren bij onder andere Avis, Europcar, Hertz, National Atesa en Sixt. De bedrijven hebben een servicebalie op de begane grond in Terminal 1. Als je eenmaal over je huurauto beschikt, is het vrij eenvoudig om naar het centrum van Barcelona te rijden. Zowel weg C-31 als C-32  richting “Gran Via”, “Avinguda Diagonal”, “Ronda the Dalt” of “Ronda del Litoral” leiden naar het centrum.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Veiligheid Barcelona

Barcelona is een veilige stad, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een reëel risico voor toeristen vormen zakkenrollers die uitstekend gedijen in het massatoerisme van Barcelona. Ze slaan hun slag in de drukke gebieden waar je aandacht gemakkelijk even is afgeleid.

Winkelopeningstijden en geldzaken Barcelona

Winkels in Barcelona kennen ruime openingstijden. De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur. Omdat je in Spanje bent moet je er rekening mee houden dat veel kleinere winkels tussen 14.00 en 17.00 uur tijdelijk sluiten voor een siësta. In het toeristische centrum mogen winkels ook op zondag geopend zijn, daarbuiten zijn 8 zon- of feestdagen toegestaan.

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.