Barcelona

Robbert Reurings

“Een bruisend Mediterraan stadsleven, modernistische toparchitectuur, fijne zandstranden en stijlvolle winkelstraten: Barcelona heeft alles in huis voor een perfecte stedentrip! De sfeer is vriendelijk, het ritme ontspannen en het eten een way of life. ”

- Robbert woont al sinds 2007 in Barcelona
Over mezelf:

Ik organiseer rondleidingen in en rond Barcelona op een dynamische en persoonlijke manier. Mijn interesse voor de Catalaanse cultuur ontstond vanaf het eerste moment dat ik voet zette in deze prachtige regio. Ik begon met reizen in 2001 en na mijn studie toerisme bij TIO kwam ik voor werk terecht op de Canarische eilanden waar ik mijn Catalaanse vriendin Sandra ontmoette. Ik besloot bij haar in Barcelona te gaan wonen.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Barcelona heeft me met open armen ontvangen toen ik hier arriveerde en veel Nederlandse toeristen beschrijven zo hun eerste ervaring met de stad. Barcelona ademt een vriendelijke sfeer vol passie, cultuur, gastronomie en historie. Een omgeving waar je jezelf snel thuis voelt.

Het aangename klimaat geeft me hier nog iedere dag een vakantiegevoel, zelfs nu ik hier al jaren woon. De natuurlijke omgeving met groene bossen, glooiende bergen en de Middellandse Zee dragen daar natuurlijk ook aan bij.

De lokale bevolking is ook heel sympathiek en trots! Ze zijn erg enthousiast als je zelfs maar een paar woorden Catalaans spreekt. De manier van leven hier is heel anders dan die van Nederland. Het sociale leven is veel belangrijker dan je carrière. Het is heel leuk om geen haast te hoeven hebben, iets waar ik me in het begin aan moest aanpassen. Het is belangrijk om te ontspannen als je naar Barcelona komt om hier ten volle van het leven te kunnen genieten.

Ik werk in Barcelona als een officiële gids voor Catalonië en werk voor een paar verschillende touroperators. Dit zijn meestal rondleidingen door musea en / of bustours. Met mijn eigen bedrijf ​​bied ik de tours aan die ik zelf het leukst vind om te verzorgen, zoals aangepaste fiets- en wandeltochten.

Ik woon zelf net buiten de stad. Wanneer ik in Barcelona ben is dat meestal om te werken en om de leukste plekken in de stad aan toeristen te laten zien, per bus, fiets, segway, scooter of te voet. Wanneer ik in mijn vrije tijd naar Barcelona kom, ga ik meestal naar het strand of naar een van de vele parken die deze stad te bieden heeft.

Nu concentreer ik me volledig op mijn passie om een ​​gids te zijn en tours te geven als officieel erkende gids van Catalonië in het Nederlands, Engels, Catalaans en Spaans.

Suggestie of feedback?