Barcelona

Winkelopeningstijden en geldzaken Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Winkels in Barcelona kennen ruime openingstijden. De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur. Omdat je in Spanje bent moet je er rekening mee houden dat veel kleinere winkels tussen 14.00 en 17.00 uur tijdelijk sluiten voor een siësta. In het toeristische centrum mogen winkels ook op zondag geopend zijn, daarbuiten zijn 8 zon- of feestdagen toegestaan.

Uitverkoop
Winkels in Barcelona mogen officieel twee keer per jaar een uitverkoop houden: na de feestdagen (vanaf 7 januari tot eind februari) en tijdens de zomervakantie (vanaf 1 juli tot eind augustus).

Valuta
De munteenheid in Barcelona is de Euro (EUR).

Pinnen
In vrijwel alle winkels en restaurants in Barcelona kun je met je Nederlandse Pinpas afrekenen. Let er wel op dat je pinpas geactiveerd is voor betalingen in het buitenland.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer Barcelona

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Veiligheid Barcelona

Barcelona is een veilige stad, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een reëel risico voor toeristen vormen zakkenrollers die uitstekend gedijen in het massatoerisme van Barcelona. Ze slaan hun slag in de drukke gebieden waar je aandacht gemakkelijk even is afgeleid.

Do's and don'ts Barcelona

Do’s