Barcelona

Winkelopeningstijden en geldzaken Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Winkels in Barcelona kennen ruime openingstijden. De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur. Omdat je in Spanje bent moet je er rekening mee houden dat veel kleinere winkels tussen 14.00 en 17.00 uur tijdelijk sluiten voor een siësta. In het toeristische centrum mogen winkels ook op zondag geopend zijn, daarbuiten zijn 8 zon- of feestdagen toegestaan.

Uitverkoop
Winkels in Barcelona mogen officieel twee keer per jaar een uitverkoop houden: na de feestdagen (vanaf 7 januari tot eind februari) en tijdens de zomervakantie (vanaf 1 juli tot eind augustus).

Valuta
De munteenheid in Barcelona is de Euro (EUR).

Pinnen
In vrijwel alle winkels en restaurants in Barcelona kun je met je Nederlandse Pinpas afrekenen. Let er wel op dat je pinpas geactiveerd is voor betalingen in het buitenland.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Do's and don'ts Barcelona

Do’s

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.

Veiligheid Barcelona

Barcelona is een veilige stad, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een reëel risico voor toeristen vormen zakkenrollers die uitstekend gedijen in het massatoerisme van Barcelona. Ze slaan hun slag in de drukke gebieden waar je aandacht gemakkelijk even is afgeleid.