Barcelona

Klimaat Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn relatief lang en winter kort en mild. Van maart t/m november zijn temperaturen boven de 20 graden Celsius eerder regel dan uitzondering. In juli en augustus kan het met temperaturen ver boven de 30 graden overdag onaangenaam warm zijn. Neerslag valt meestal in de wintermaanden in de vorm van korte maar hevige hoosbuien.

De beste reisperiode voor Barcelona is van maart t/m juni en van september t/m november. In deze maanden is de temperatuur met 20 tot 30 graden Celsius doorgaans aangenaam. Wie tegen een beetje hitte bestand is, kan Barcelona ook in juli en augustus bezoeken. Houd er dan wel rekening mee dat veel Barcelonezen zelf op vakantie zijn en adressen tijdelijk gesloten kunnen zijn

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Winkelopeningstijden en geldzaken Barcelona

Winkels in Barcelona kennen ruime openingstijden. De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur. Omdat je in Spanje bent moet je er rekening mee houden dat veel kleinere winkels tussen 14.00 en 17.00 uur tijdelijk sluiten voor een siësta. In het toeristische centrum mogen winkels ook op zondag geopend zijn, daarbuiten zijn 8 zon- of feestdagen toegestaan.

Do's and don'ts Barcelona

Do’s

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.