Barcelona

Klimaat Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn relatief lang en winter kort en mild. Van maart t/m november zijn temperaturen boven de 20 graden Celsius eerder regel dan uitzondering. In juli en augustus kan het met temperaturen ver boven de 30 graden overdag onaangenaam warm zijn. Neerslag valt meestal in de wintermaanden in de vorm van korte maar hevige hoosbuien.

De beste reisperiode voor Barcelona is van maart t/m juni en van september t/m november. In deze maanden is de temperatuur met 20 tot 30 graden Celsius doorgaans aangenaam. Wie tegen een beetje hitte bestand is, kan Barcelona ook in juli en augustus bezoeken. Houd er dan wel rekening mee dat veel Barcelonezen zelf op vakantie zijn en adressen tijdelijk gesloten kunnen zijn

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Do's and don'ts Barcelona

Do’s

Luchthaven Transfer Barcelona

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Winkelopeningstijden en geldzaken Barcelona

Winkels in Barcelona kennen ruime openingstijden. De meeste winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 of 10.00 uur tot 20.00 of 21.00 uur. Omdat je in Spanje bent moet je er rekening mee houden dat veel kleinere winkels tussen 14.00 en 17.00 uur tijdelijk sluiten voor een siësta. In het toeristische centrum mogen winkels ook op zondag geopend zijn, daarbuiten zijn 8 zon- of feestdagen toegestaan.