Barcelona

Wandel route door oud Barcelona

Jouw lokale TIX-gids: Robbert Reurings

Vertrek vanaf Plaça Catalunya in het centrum van de stad. Dit is de plek van waaruit de Fietstours (fiets en wandeltours) starten. Volg de Rambla richting de haven waar je meteen al aan je rechterhand het fonteintje van Canaletes kunt bewonderen.

Net na de fontein steek je over naar rechts om daar de straat Pintor Fortuny in te lopen, een straatje met veel kleine leuke winkels waar je halverwege restaurant Dos Palillos kunt vinden. Aan het eind van deze straat ga je links af naar Carrer dels Angels waar het oude armen ziekenhuis Santa Cruz ligt.

Via het binnenplein loop je naar Carrer Hospital waar je weer links af gaat richting de Rambla. Één straatje voor de Rambla duik je naar links en loop je de Boqueria markt in. Hier vind je vele lekkernijen. Als je de markt rechtdoor oversteekt vind je daar de Celler de Boqueria voor een lekker glas wijn.

Loop nu weer richting de Rambla en daar aangekomen loop je omhoog naar het Carrer Portaferrissa. Als je deze straat in gaat zie je aan de rechter kant een mooie historische schildering van de Rambla in de vorm van een fonteintje. Ga de tweede straat naar rechts. Dit is Carrer Patritxol met mooie kleine verhaaltjes aan de muur die zich hier ooit afspeelde. Halverwege kom je aan de rechterkant ook Sala Pares tegen.

Verder aangekomen bij plaza del Pi houd je links aan en duik je Carrer de la Palla in. Deze brengt je naar het straatje Banys Nous, een gezellig, nauw winkelstraatje met lekkere restaurantjes en bijzondere winkeltjes.

Bij de eerste straat loop je via de Baixada de Santa Eulalia omhoog en ga je de eerste straat weer naar links om zo op het mooiste pleintje van Barcelona te komen, Plaza Sant Felip Neri. Loop dit pleintje nu uit via het andere straatje die leidt naar de zijkant van de Kathedraal. Daar aangekomen ga je naar links en loop je naar Plaza de la Cathedral waar je rechtdoor steekt naar Carrer Capellans die samen komt met de bekende winkelstraat Portal del Angel. De tweede straat aan de rechter kant is Carrer Montsió met een prachtige Gotische kerk die je zeker even moet bezichtigen.

Via het straatje dat links van de hoofdingang ligt, Carrer Comptes, loop je vervolgens naar het Federic Mares museum. Wanneer je de trapjes naar beneden loopt, kom je op het binnenplein van het museum waar je een ontspannen drankje kunt doen op het charmante terrasje van Caffé D´Estiu.

Vervolg de weg via Carrer de Comptes (met een kleine uitstap naar links kom je bij Plaza Del Rei). Achter de kathedraal aangekomen loop je naar rechts en zoek je het straatje Paradis op. Loop deze in. Op de hoek vind je daar de ingang naar de Romeinse Pilaren, loop gerust even naar binnen en laat je betoveren door de oudheid van de Romeinse pilaren.

Als je weer verder loopt via het zelfde straatje kom je uit op Plaza St. Jaume. Meteen op de hoek van Carrer Paradis en Pl. St. Jaume vind je Conesa voor een heerlijk broodje. We steken nu recht over richting de toeristen informatie en duiken datzelfde straatje in met de naam Carrer de Ciutat. Neem de eerste straat meteen weer naar links tot je op het pleintje van Sant Just komt.

Loop nu Via Carrer de Lledo naar beneden. Deze straat staat vol met oude Gotische paleizen en op nummer 7 vind je hier Hotel Mercer. Loop deze straat helemaal uit totdat je op een klein pleintje komt met delen van de oude Romeinse stadsmuren van Barcelona genaamd Plaza Traginers.

Loop nu naar links via Carrer del Pom d´or naar Carrer Sots – tinent de Navarro. Deze straat loopt langs de oude Romeinse stadsmuren naar Plaza Del Angel. Steek hier over naar rechts over Via Laiatana en loop nu schuin naar beneden via Carar Argenteria, een levendige straat die uitmondt bij de kerk Santa maria del Mar. Voordat we daar aankomen vinden we aan de rechterkant van de straat het tapas restaurant Sagardi del gotic. Neem even de tijd om de kerk te bewonderen en loop dan via de eeuwige vlam van Fossar de les Moreres richting Passeig del Born.

Vanaf Passeig del Born kun je links de Carrer de Montcada in om het Picasso museum te bezoeken. Als je Passeig del Born volgt zie ja aan het eind de modernistische Mercat del Born waarin opgravingen te bezichtigen zijn. Als je deze markt aan de andere kant uitloopt volg je het straatje Marcantillen en sla je bij Passeig de Picasso links af. Op de hoek van ditzelfde blok is het hotel K+K Picasso.

Na deze heerlijke wandeling kun je genieten van het Parc Ciutadella aan de andere kant van de straat.

Suggestie of feedback?

Meer in Barcelona

Bekijk alle tips

Veiligheid Barcelona

Barcelona is een veilige stad, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Een reëel risico voor toeristen vormen zakkenrollers die uitstekend gedijen in het massatoerisme van Barcelona. Ze slaan hun slag in de drukke gebieden waar je aandacht gemakkelijk even is afgeleid.

Luchthaven Transfer Barcelona

Aangekomen op El Prat, de internationale luchthaven van Barcelona, wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorreizen naar je eindbestemming in Barcelona. Gelukkig zijn er veel opties om dat snel te doen. Concreet heb je de volgende opties, in volgorde van populariteit:

Vervoer in Barcelona

De belangrijkste openbare vervoersmiddelen in Barcelona zijn de metro, tram, bus en trein. Het historisch centrum van Barcelona is gemakkelijk te voet te verkennen, sterker nog, met een metrorit zou veel van de historische pracht aan je voorbij gaan. Wil je de stadsdelen rond het centrum ook verkennen dan zijn de metro of een huurfiets de gemakkelijkste opties. Wil je buiten de dienstregeling van deze vervoersmiddelen reizen of wordt je eindbestemming niet ontsloten door bus, metro of trein dan kun je gebruik maken van een taxi.