Activiteiten in Bangkok

Kanchanaburi Trein & Kwai Rondvaart

“Een indrukwekkende en mooie excursie met tragische achtergrond. ”

- TIX Team

Ongeveer 123 km ten westen van Bangkok ligt Kanchanaburi, een populaire bestemming vanwege haar geschiedenis. In 1942 werkten duizenden krijgsgevangenen en Aziatische arbeiders aan de bouw van een 415 km lange spoorlijn tussen Thailand en Birma. De arbeiders werden slecht behandeld en velen kwamen om als gevolg van ziekte of door een ongeluk tijdens het werk. De beruchte Death Railway en de brug over de Rivier Kwai zijn nu populaire attracties.

Vanuit Bangkok kun je een excursie boeken naar de belangrijkste attracties in Kanchanaburi. Je brengt dan een bezoek aan het Thailand-Burma Railway Center Museum en Allied War Cemetery om meer te weten te komen over de tragische geschiedenis. Vervolgens vaar je over de Mae Klong rivier naar de beroemde brug over River Kwai in een long tail boot. Tot slot, ga je met de trein over de beruchte Death Railway.

TIP: Aan de linkerkant van de trein heb je het mooiste uitzicht!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Kanchanaburi

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Suan Pakkard Paleis Museum

“Ontsnap aan de drukke stad, ontspan in een traditioneel Thais huis omgeven door een ruime tuin. Dit kleine museum biedt je een wandeling door de geschiedenis, in het drukke centrum van Bangkok.”

Culinaire wandeling door Chinatown

“De "streetfood" cultuur is belangrijk in Bangkok en het verdient zeker een plekje op jouw todo lijst als je hier bent. Locals eten op elk moment van de dag. De eetkraampjes zijn altijd geopend en je zult snel merken dat ze heerlijk eten serveren tegen ongelofelijk lage prijzen!”

Fietstocht door Bangkok

“Om Bangkok op een andere manier te beleven, pak je een tweewieler en baan je een weg door de verborgen paden van de stad om zo het heerlijkste eten en de verborgen bezienswaardigheden te ontdekken.”