Activiteiten in Bangkok

Fietstocht door Bangkok

“Om Bangkok op een andere manier te beleven, pak je een tweewieler en baan je een weg door de verborgen paden van de stad om zo het heerlijkste eten en de verborgen bezienswaardigheden te ontdekken.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Fietsen is recentelijk een populaire wijze van vervoer geworden in Bangkok, met dank aan de Metropolitan Administration die het gebruik van fietsen flink heeft gepromoot. Ze hebben de Smart Bike Service in het leven geroepen om fietsen te delen bij ruim 50 Pun-Pun stations in de buurt van BTS/MRT stations in de stad en door meer fietspaden aan te leggen op vele straten in Bangkok. De dienst laat je de fietsen voor de eerste 15 minuten gratis lenen en daarna voor slechts THB 10 voor één uur, THB 20 voor drie uur, THB 40 voor vijf uur en THB 80 voor 8 uur.

Als je liever met een gids op pad gaat, kun je ook een tour boeken bij één van de ervaren tour organisaties zoals Bangkok by Bike. Elk bedrijf biedt unieke tochten, van het zoeken naar heerlijk eten op straat tot historische en culturele stadsritten, uiteraard allen op de fiets!

TIP: Je kunt verschillende routes nemen, zeker rond Ko Rattanakosin. Je kunt beginnen met een tocht van 4 kilometer vanaf de Pinklao Brug naar het Grand Palace en vanaf daar verder over de Ratchadamnoen Klang Road. Stop een paar keer bij historische bezienswaardigheden voordat je verder gaat op Tanao Road voorbij het Banglumpoo gebied, en eindig je tocht over de Rama VIII Brug voor het meest romantische uitzicht over de stad.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rama 1 Road

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”

Thaise kookles

“Er is geen betere manier om Thais te leren koken dan tijdens je reis naar Thailand! Neem een kookles, profiteer van alle ingrediënten die hier vers verkrijgbaar zijn en leer Thais koken van de beste koks.”

Lumpinee Boksstadion

“Voor liefhebbers van sport en in het bijzonder fans van Muay Thai is het bijwonen van een live gevecht een must!”