Activiteiten in Bangkok

Lumpinee Boksstadion

“Voor liefhebbers van sport en in het bijzonder fans van Muay Thai is het bijwonen van een live gevecht een must!”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Lumpinee Boksstadion is een indoor sportarena waar de geest van Muay Thai gevechten tot leven komt. Muay Thai is de trotse vechtsport van Thailand, wereldwijd geroemd voor de specifieke eigenschappen en gevarieerde vechttechnieken. In het Lumpinee Boksstadion worden elke dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur wedstrijden georganiseerd. Op zaterdag vinden er wedstrijden plaats tussen 16.00 en 20.00 uur en tussen 21.00 en 0.30 uur.

Er zijn ongeveer 8 gevechten per avond, waarbij de laatste twee gevechten meestal de hoogtepunten zijn met de zwaarste categorie vechters. Het stadion is het drukst bezocht op dinsdagavond en het zal op vrijdag en zaterdagavond een stuk rustiger zijn omdat gevechten op deze avonden live te zien zijn op de nationale televisie.

Het stadion is verplaatst naar een nieuw onderkomen op Ram Intra Road, een woonwijk in het noordelijke deel van Bangkok, behoorlijk ver uit het stadscentrum. Je kunt een taxi nemen vanaf BTS skytrain Mochit station wat je ongeveer THB 200 zal kosten. Er is een restaurant en koffieshop in het stadion. Ik wil je aanraden om rond 19.00 uur te komen en te blijven tot het laatste gevecht rond 22.30 uur. Dubbele prijsaanduiding wordt toegepast en prijzen voor kaartjes beginnen bij THB 1000, 1500 en 2000.

TIP: Je zult gevraagd worden om een zitplaats aan de ringzijde te nemen wat wordt aanbevolen om de actie van dichtbij mee te maken. Je kunt dan ook een foto van de winnaar maken aan het einde van het gevecht. Lumpinee stadion behoort tot de weinige plaatsen in Thailand waar gokken is toegestaan en dat vindt plaats op de tweede verdieping. Buitenlanders zijn niet echt welkom om bij de lokale gokkers plaats te nemen. Als je liever niet bij de ring wilt plaatsnemen zorg dan voor een zitplaats aan de andere zijde van het stadion, weg van de gokkers.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Ramintra Rd 6 | Openbaar vervoer: BTS Skytrain Mochit station | Website: http://www.muaythailumpinee.net/en/result.php

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Thaise kookles

“Er is geen betere manier om Thais te leren koken dan tijdens je reis naar Thailand! Neem een kookles, profiteer van alle ingrediënten die hier vers verkrijgbaar zijn en leer Thais koken van de beste koks.”

Traditionele Thaise Massage

“Neem een Thaise massage als je in Bangkok bent, of het nu voor een voetmassage is of een complete traditionele Thaise lichaamsmassage. Je lichaam zal alle voordelen van stretchen, bloedsomloop en vermindering van stress ervaren. Je energie zal stijgen na een Thaise massage!”

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”