Activiteiten in Bangkok

Lumpinee Boksstadion

“Voor liefhebbers van sport en in het bijzonder fans van Muay Thai is het bijwonen van een live gevecht een must!”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Lumpinee Boksstadion is een indoor sportarena waar de geest van Muay Thai gevechten tot leven komt. Muay Thai is de trotse vechtsport van Thailand, wereldwijd geroemd voor de specifieke eigenschappen en gevarieerde vechttechnieken. In het Lumpinee Boksstadion worden elke dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 23.00 uur wedstrijden georganiseerd. Op zaterdag vinden er wedstrijden plaats tussen 16.00 en 20.00 uur en tussen 21.00 en 0.30 uur.

Er zijn ongeveer 8 gevechten per avond, waarbij de laatste twee gevechten meestal de hoogtepunten zijn met de zwaarste categorie vechters. Het stadion is het drukst bezocht op dinsdagavond en het zal op vrijdag en zaterdagavond een stuk rustiger zijn omdat gevechten op deze avonden live te zien zijn op de nationale televisie.

Het stadion is verplaatst naar een nieuw onderkomen op Ram Intra Road, een woonwijk in het noordelijke deel van Bangkok, behoorlijk ver uit het stadscentrum. Je kunt een taxi nemen vanaf BTS skytrain Mochit station wat je ongeveer THB 200 zal kosten. Er is een restaurant en koffieshop in het stadion. Ik wil je aanraden om rond 19.00 uur te komen en te blijven tot het laatste gevecht rond 22.30 uur. Dubbele prijsaanduiding wordt toegepast en prijzen voor kaartjes beginnen bij THB 1000, 1500 en 2000.

TIP: Je zult gevraagd worden om een zitplaats aan de ringzijde te nemen wat wordt aanbevolen om de actie van dichtbij mee te maken. Je kunt dan ook een foto van de winnaar maken aan het einde van het gevecht. Lumpinee stadion behoort tot de weinige plaatsen in Thailand waar gokken is toegestaan en dat vindt plaats op de tweede verdieping. Buitenlanders zijn niet echt welkom om bij de lokale gokkers plaats te nemen. Als je liever niet bij de ring wilt plaatsnemen zorg dan voor een zitplaats aan de andere zijde van het stadion, weg van de gokkers.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Ramintra Rd 6 | Openbaar vervoer: BTS Skytrain Mochit station | Website: http://www.muaythailumpinee.net/en/result.php

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Suan Pakkard Paleis Museum

“Ontsnap aan de drukke stad, ontspan in een traditioneel Thais huis omgeven door een ruime tuin. Dit kleine museum biedt je een wandeling door de geschiedenis, in het drukke centrum van Bangkok.”

Culinaire wandeling door Chinatown

“De "streetfood" cultuur is belangrijk in Bangkok en het verdient zeker een plekje op jouw todo lijst als je hier bent. Locals eten op elk moment van de dag. De eetkraampjes zijn altijd geopend en je zult snel merken dat ze heerlijk eten serveren tegen ongelofelijk lage prijzen!”

Rotsklimmen

“Maak van een gewone middag een leuke en actieve dag en daag jezelf uit door een indoor rotswand te beklimmen. ”