Activiteiten in Bangkok

Dagtocht naar Ayutthaya & Bang Pa-In Summer Palace

“Deze prachtige, historische stad ligt op ongeveer 80 km ten noorden van Bangkok en is iets wat je moet zien.”

- TIX Team

Hoewel er in Bangkok genoeg te doen is, is het gebied eromheen ook zeker een bezoek waard. Ayutthaya is een populaire bestemmingen voor dagtochten vanuit Bangkok en dat is niet voor niets. Deze oude stad was ooit een Siamese koninkrijk, maar werd overmeesterd en uiteindelijk in 1767 verwoest door het Birmaanse leger. Vandaag de dag geven de ruïnes een indruk van hoe de stad was in haar gloriedagen.

Boek een georganiseerde tour vanuit Bangkok naar Ayutthaya om het meeste uit je dag te halen. Breng eerst een bezoek aan het Bang Pa-In Royale Paleis van de Thaise koninklijke familie. Het paleis ligt aan de Chao Phraya rivier en werd gebruikt als zomerresidentie van de Thaise koningen. Het is nog steeds van de familie, maar wordt alleen gebruikt in zeldzame gevallen. Daarna volgt Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park, waar je de ruïnes van de stad Ayutthaya kunt bewonderen. Hier vind je enkele van de oudste tempels. Tot slot vaar je terug naar Bangkok over de Chao Phraya rivier met een welverdiende Thaise lunch.

TIP: Hoewel de tempels die je bezoekt ruïnes zijn, kun je je het beste aan de kledingvoorschriften voor heilige plaatsen houden, dus bedek je schouders en benen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Ayutthaya

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”

Thaise kookles

“Er is geen betere manier om Thais te leren koken dan tijdens je reis naar Thailand! Neem een kookles, profiteer van alle ingrediënten die hier vers verkrijgbaar zijn en leer Thais koken van de beste koks.”

Lumpinee Boksstadion

“Voor liefhebbers van sport en in het bijzonder fans van Muay Thai is het bijwonen van een live gevecht een must!”