Activiteiten in Bangkok

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Jim Thomson is een Amerikaanse veteraan die naar Thailand kwam tijdens de wereldoorlog. Hij is oprichter van de Thai Silk Company en begon Thais antiek te verzamelen en bouwde tot 1959 traditioneel Thaise huizen. Het complex bestaat uit zes traditioneel Thaise stijl huizen, bouwwerken van teakhout die gekocht werden van verschillende eigenaren en naar de huidige locatie werden vervoerd vanaf verschillende delen in Thailand.

In het huis vind je Thais antiek en aardewerk uit de twaalfde eeuw voor Christus, Chinees aardewerk en antieke schilderijen die het boeddhisme beschrijven. Er heerst een ontspannen en rustgevende sfeer in het Huis van Jim Thomson, dat je het gevoel geeft ver buiten de stad te zijn gereisd, terwijl het er feitelijk midden in ligt.

Het Huis bevindt zich aan het einde van Soi Kasemsan 2, net tegenover BTS National Stadium station. De toegangsprijs is THB 150 en er zijn Engels tours beschikbaar.

TIP: De laatste verplichte rondleiding in het huis is om 18.00 uur. Er zijn verschillende zijde-producten van Jim Thomson te koop, aan de prijs maar z'n geld waard gezien de goede kwaliteit. Het Thomson Restaurant en de wijnbar aan de voorzijde van het huis zijn de ideale plek om de Thaise traditionele keuken te proeven.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rama 1 Road | Website: http://www.jimthompsonhouse.com/

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Rotsklimmen

“Maak van een gewone middag een leuke en actieve dag en daag jezelf uit door een indoor rotswand te beklimmen. ”

Traditionele Thaise Massage

“Neem een Thaise massage als je in Bangkok bent, of het nu voor een voetmassage is of een complete traditionele Thaise lichaamsmassage. Je lichaam zal alle voordelen van stretchen, bloedsomloop en vermindering van stress ervaren. Je energie zal stijgen na een Thaise massage!”

Fietstocht door Bangkok

“Om Bangkok op een andere manier te beleven, pak je een tweewieler en baan je een weg door de verborgen paden van de stad om zo het heerlijkste eten en de verborgen bezienswaardigheden te ontdekken.”