Bezienswaardigheden in Bangkok

Het Grand Palace

“Een monument dat je niet mag missen; het Grand Palace! Het complexe gebouw en de Tempel van de Smaragden Boeddha is de trots van het land. Het is het enige tempelcomplex in het land zonder monnik. Veel lokale boeddhisten komen naar deze tempel om eerbied te tonen aan de Smaragden Boeddha.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het is haast onmogelijk niet onder de indruk te zijn van de overweldigende pracht van het door iedereen geliefde Grand Palace. Het complex met architectuur en vakmanschap die wereldwijd uniek is werd gebouwd in 1782 en is sindsdien mateloos populair. Het binnenplein van het paleis was voorheen het koninklijke verblijf. Het middelste plein bestaat uit een complex van woon- en staatsgebouwen die tot op heden worden gebruikt voor belangrijke staatsaangelegenheden. En de hoofdattractie van het buitenste plein is de Tempel van de Boeddha van Smaragd. Loop langs de indrukwekkende architectuur in het paleis, aanschouw de decoraties in het verfijnde interieur en leer over de rijke historie van de meest iconische bezienswaardigheid van Thailand.

TIP: Er wordt een strikt kledingvoorschrift gehanteerd op deze locatie dus draag gepaste kleding tijdens je bezoek. Negeer vreemden of Tuk-Tuk chauffeurs die je vertellen dat het Grand Palace gesloten is voor 15.30 uur aangezien dit één van de meest beruchte oplichtingspraktijken in de stad is.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Na Phra Lan Road

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Vimanmek Mansion

“Bezoek dit enorme koninklijke verblijf en maak deel uit van een stukje historie. De prachtige architectuur en briljante verhalen achter elk meubelstuk, antiek en kunst in dit landhuis maakt een bezoek aan deze bezienswaardigheid een interessant dagje uit. ”

Wat Saket en de Gouden Heuvel

“Er is een gezegde dat luidt; als je niet voldoende goede daden hebt verricht, zul je nooit de top van de Gouden Heuvel bereiken. Het is een heilige plaats, dicht bij de hemel.”

Art in Paradise

“Maak foto’s terwijl je zelf onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling. Het is een nieuwe en hippe manier om te genieten van museumkunst waarbij het grootste risico is om jezelf te verliezen en urenlang van het aanstekelijke plezier te genieten!”