Bezienswaardigheden in Bangkok

Vimanmek Mansion

“Bezoek dit enorme koninklijke verblijf en maak deel uit van een stukje historie. De prachtige architectuur en briljante verhalen achter elk meubelstuk, antiek en kunst in dit landhuis maakt een bezoek aan deze bezienswaardigheid een interessant dagje uit. ”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het grootste teak houten landhuis van de wereld is zeker geen overdreven kreet van Vimanmek Mansion. Deze koninklijke woning is een prachtig staaltje architectuur van Thailand. Het vertegenwoordigt een naadloze combinatie van klassiek Thais interieurontwerp en de invloeden van neoklassieke Europese stijl. Het landhuis is gebouwd zonder één spijker te gebruiken. Het telt drie verdiepingen, heeft twee vleugels en 31 ruimtes voor tentoonstellingen.

Het is momenteel een museum om Koning Rama V te herdenken door zijn foto's, persoonlijke kunst en handwerk te vertonen. Het is tevens een presentatie van het Thaise nationale erfgoed voor toekomstige generaties. Een Engelstalige gids is beschikbaar en is sterk aan te raden om alle unieke objecten beter te begrijpen en doorgronden.

TIP: Voor de beste waar voor je geld, adviseer ik je om een combi-ticket te kopen voor Vimanmek Mansion en de Grand Palace. Naast het strikte kledingvoorschrift morgen bezoekers ook geen camera, statief en persoonlijke bezittingen meenemen. Het is ook niet toegestaan om schoenen te dragen in het landhuis. Er zijn kluisjes aanwezig.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rajvithi Road 16

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Or Tor Kor Markt

“Als je denkt dat een versmarkt nat en vies is zal deze markt je van gedachten doen veranderen. Het is meer dan een lokale versmarkt omdat het er erg schoon is en ik kan je verzekeren dat het eten en andere producten van de Or Tor Kor Markt van hoge kwaliteit zijn.”

Het Grand Palace

“Een monument dat je niet mag missen; het Grand Palace! Het complexe gebouw en de Tempel van de Smaragden Boeddha is de trots van het land. Het is het enige tempelcomplex in het land zonder monnik. Veel lokale boeddhisten komen naar deze tempel om eerbied te tonen aan de Smaragden Boeddha.”

Wat Saket en de Gouden Heuvel

“Er is een gezegde dat luidt; als je niet voldoende goede daden hebt verricht, zul je nooit de top van de Gouden Heuvel bereiken. Het is een heilige plaats, dicht bij de hemel.”