Bezienswaardigheden in Bangkok

Vimanmek Mansion

“Bezoek dit enorme koninklijke verblijf en maak deel uit van een stukje historie. De prachtige architectuur en briljante verhalen achter elk meubelstuk, antiek en kunst in dit landhuis maakt een bezoek aan deze bezienswaardigheid een interessant dagje uit. ”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het grootste teak houten landhuis van de wereld is zeker geen overdreven kreet van Vimanmek Mansion. Deze koninklijke woning is een prachtig staaltje architectuur van Thailand. Het vertegenwoordigt een naadloze combinatie van klassiek Thais interieurontwerp en de invloeden van neoklassieke Europese stijl. Het landhuis is gebouwd zonder één spijker te gebruiken. Het telt drie verdiepingen, heeft twee vleugels en 31 ruimtes voor tentoonstellingen.

Het is momenteel een museum om Koning Rama V te herdenken door zijn foto's, persoonlijke kunst en handwerk te vertonen. Het is tevens een presentatie van het Thaise nationale erfgoed voor toekomstige generaties. Een Engelstalige gids is beschikbaar en is sterk aan te raden om alle unieke objecten beter te begrijpen en doorgronden.

TIP: Voor de beste waar voor je geld, adviseer ik je om een combi-ticket te kopen voor Vimanmek Mansion en de Grand Palace. Naast het strikte kledingvoorschrift morgen bezoekers ook geen camera, statief en persoonlijke bezittingen meenemen. Het is ook niet toegestaan om schoenen te dragen in het landhuis. Er zijn kluisjes aanwezig.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rajvithi Road 16

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Art in Paradise

“Maak foto’s terwijl je zelf onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling. Het is een nieuwe en hippe manier om te genieten van museumkunst waarbij het grootste risico is om jezelf te verliezen en urenlang van het aanstekelijke plezier te genieten!”

Wat Arun

“Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogtepunt van deze iconische toren is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is echt een fantastische historische plek om te bezoeken.”

Lumphini Park

“Bij de lokale bevolking is dit park geliefd om te sporten en te ontspannen. Het contrast van dit groene park met de betonjungle er omheen is opmerkelijk.”