Bezienswaardigheden in Bangkok

Lumphini Park

“Bij de lokale bevolking is dit park geliefd om te sporten en te ontspannen. Het contrast van dit groene park met de betonjungle er omheen is opmerkelijk.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het Central Park van Bangkok heet Lumphini Park. Dit is het grootste en meest populaire park van de stad, strategisch gelegen in het centrum van het zakendistrict van Bangkok. Lumphini park is al sinds 1925 het groengebied van Bangkok. Het beschikt over ongeveer 2,5 kilometer aan paden om te wandelen, joggen of fietsen. 

Veel lokale bewoners komen om te genieten van de open ruimte in het park en hun favoriete sport te beoefenen. Het is met name druk in de avonduren en elke ochtend in het weekend. Dit grote groene gebied heeft ook een aangelegd meer in het midden waar je rond kunt peddelen in een huurboot. Fietsen is toegestaan op gezette tijden maar huisdieren meenemen en roken is verboden.

TIP: Naast joggen en aerobics kun je in het park ook genieten van de roeibootjes en kun je in het weekend ‘s avonds meedoen met de gratis ballroom danslessen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rama 4 Road | Openbaar vervoer: MTR Silom or Lumphini Station, BTS Saladaeng Station

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Chatuchak weekend Markt

“Winkelen tot je erbij neervalt in één van de grootste en meest energieke markten ter wereld!”

Siam Museum

“Dit is de plek die je niet wilt missen! Siam Museum is een klein museum, maar dit gebouw met drie verdiepingen is zeker een bezoek waard. Het is een leuke ervaring en je kunt op een interactieve wijze leren over de cultuur en historie van Thailand.”

Wat Saket en de Gouden Heuvel

“Er is een gezegde dat luidt; als je niet voldoende goede daden hebt verricht, zul je nooit de top van de Gouden Heuvel bereiken. Het is een heilige plaats, dicht bij de hemel.”