Bezienswaardigheden in Bangkok

Lumphini Park

“Bij de lokale bevolking is dit park geliefd om te sporten en te ontspannen. Het contrast van dit groene park met de betonjungle er omheen is opmerkelijk.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Het Central Park van Bangkok heet Lumphini Park. Dit is het grootste en meest populaire park van de stad, strategisch gelegen in het centrum van het zakendistrict van Bangkok. Lumphini park is al sinds 1925 het groengebied van Bangkok. Het beschikt over ongeveer 2,5 kilometer aan paden om te wandelen, joggen of fietsen. 

Veel lokale bewoners komen om te genieten van de open ruimte in het park en hun favoriete sport te beoefenen. Het is met name druk in de avonduren en elke ochtend in het weekend. Dit grote groene gebied heeft ook een aangelegd meer in het midden waar je rond kunt peddelen in een huurboot. Fietsen is toegestaan op gezette tijden maar huisdieren meenemen en roken is verboden.

TIP: Naast joggen en aerobics kun je in het park ook genieten van de roeibootjes en kun je in het weekend ‘s avonds meedoen met de gratis ballroom danslessen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rama 4 Road | Openbaar vervoer: MTR Silom or Lumphini Station, BTS Saladaeng Station

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Chatuchak weekend Markt

“Winkelen tot je erbij neervalt in één van de grootste en meest energieke markten ter wereld!”

Wat Pho

“Wat Pho heeft meer te bieden dan het opmerkelijk grote beeld van de Liggende Boeddha; de prachtige architectuur met een combinatie van Chinese materialen, de legende van de reuzen van Wat Pho, en de traditioneel Thaise massageschool, om er maar enkele te noemen.”

Wat Arun

“Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogtepunt van deze iconische toren is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is echt een fantastische historische plek om te bezoeken.”