Bezienswaardigheden in Bangkok

Chatuchak weekend Markt

“Winkelen tot je erbij neervalt in één van de grootste en meest energieke markten ter wereld!”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Winkelen tot je erbij neervalt op de wereldberoemde Chatuchak Weekend Markt, die lokaal bekend staat als de “JJ Market”. Met meer dan 8000 winkels, verdeeld in 27 zones is deze markt gewoonweg te groot om in één dag te bekijken. Vrijwel alles wat je maar kunt bedenken wordt hier verkocht, van kleding, tassen, accessoires, schoenen, souvenirs, meubilair, huisdecoraties, antiek, kunstwerken, boeken, planten tot huisdieren en veel, veel meer!

Het zou geen Thaise markt zijn als er niet volop eten en drinken werd verkocht. Er zijn hippe bars op de hoofdweg van de markt waar je kunt bijkomen van het winkelen en wat lekkers kunt nuttigen voordat je verder gaat met je winkelavontuur. Onderhandelen voor korting is aan te bevelen op deze markt. Na 18.00 uur zal de hoofdweg bezaaid zijn met kraampjes waardoor je nog meer unieke spullen kunt vinden op deze levendige markt.

TIP: Het kan overdag behoorlijk warm worden. Zwarte drilpudding met ijs en Thaise ijsthee kan dan verkoeling bieden. Houd je niet van de hitte? Ga dan naar de Chatuchak avondmarkt die elke vrijdagavond geopend is.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Phaholyothin Road | Openbaar vervoer: BTS Mochit Station, MRT Khamphang Phet Station, MRT Mochit Station

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Wat Arun

“Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogtepunt van deze iconische toren is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is echt een fantastische historische plek om te bezoeken.”

Siam Museum

“Dit is de plek die je niet wilt missen! Siam Museum is een klein museum, maar dit gebouw met drie verdiepingen is zeker een bezoek waard. Het is een leuke ervaring en je kunt op een interactieve wijze leren over de cultuur en historie van Thailand.”

Vimanmek Mansion

“Bezoek dit enorme koninklijke verblijf en maak deel uit van een stukje historie. De prachtige architectuur en briljante verhalen achter elk meubelstuk, antiek en kunst in dit landhuis maakt een bezoek aan deze bezienswaardigheid een interessant dagje uit. ”