Bezienswaardigheden in Bangkok

Wat Pho

“Wat Pho heeft meer te bieden dan het opmerkelijk grote beeld van de Liggende Boeddha; de prachtige architectuur met een combinatie van Chinese materialen, de legende van de reuzen van Wat Pho, en de traditioneel Thaise massageschool, om er maar enkele te noemen.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Wat Pho is één van de belangrijkste tempels in Thailand, beter bekend als de "Tempel van de Liggende Boeddha". Het werd in dezelfde periode als de Grand Palace gebouwd en is daarmee de oudste en tevens grootste tempel in Bangkok. De tempel huist verschillende doch belangrijke beelden van Boeddha waaronder de opmerkelijke Liggende Boeddha uit de vroege periode van Bangkok.

De toegangspoorten worden bewaakt door reuzen genaamd "Yak" met een ontwerp dat doet denken aan de reuzen uit de literatuur van Ramayana. De architectuur van de tempel toont Chinese invloeden en het omringende gebied van de tempel laat een combinatie zien van Chinese materialen en een rotstuin met decoratieve planten.

Wat Pho was tevens het eerste openbare onderwijsinstituut van het land en zet deze traditie nog steeds voort met onderwijs van traditioneel Thaise geneeskunde waaronder Thaise massage. De tempel ligt nabij de Grand Palace en Tha Tien Pier.

TIP: Wees de drukte voor en ga in de ochtend. Informeer hoe lang je moet wachten voor een massage en overweeg om een Thaise massage te nemen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sanamchai Road 2

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Het Grand Palace

“Een monument dat je niet mag missen; het Grand Palace! Het complexe gebouw en de Tempel van de Smaragden Boeddha is de trots van het land. Het is het enige tempelcomplex in het land zonder monnik. Veel lokale boeddhisten komen naar deze tempel om eerbied te tonen aan de Smaragden Boeddha.”

Or Tor Kor Markt

“Als je denkt dat een versmarkt nat en vies is zal deze markt je van gedachten doen veranderen. Het is meer dan een lokale versmarkt omdat het er erg schoon is en ik kan je verzekeren dat het eten en andere producten van de Or Tor Kor Markt van hoge kwaliteit zijn.”

Chatuchak weekend Markt

“Winkelen tot je erbij neervalt in één van de grootste en meest energieke markten ter wereld!”