Bezienswaardigheden in Bangkok

Wat Saket en de Gouden Heuvel

“Er is een gezegde dat luidt; als je niet voldoende goede daden hebt verricht, zul je nooit de top van de Gouden Heuvel bereiken. Het is een heilige plaats, dicht bij de hemel.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Wat Saket ofwel de Gouden Heuvel heet in de Thaise taal “Phu Khao Thong”. Het is een tempel die gebouwd is op een kunstmatig steile heuvel die herkenbaar is aan de enorme gouden Chedi aan de top. In de Chedi staat het Boeddha relikwie uit Sri Lanka die door boeddhisten zeer vereerd wordt.

Wat Saket is een zeer oude tempel van bijna tweehonderd jaar oud, die bestaat sinds het tijdperk van Ayuthaya. Om de top te bereiken zul je 300 treden moeten beklimmen. Er zijn onderweg watervallen, bloementuinen, beelden en gebedsklokken te zien. Wanneer je aan de top van deze heilige tempel komt, zul je genieten van de vredige sfeer en het adembenemende uitzicht op Bangkok.

TIP: Klim helemaal naar de top om Bangkok van bovenaf te zien maar ga niet op het midden van de dag omdat het veel te heet kan zijn. Er is ook een jaarlijks tempel evenement bij de Phu Khao Thong gedurende Loy Krathong die langer dan een week duurt en meestal plaatsvindt in november. Ga indien mogelijk naar dit evenement en ga vroeg om de grote menigte te omzeilen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Chakkraphat Diphong Road 344

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Siam Museum

“Dit is de plek die je niet wilt missen! Siam Museum is een klein museum, maar dit gebouw met drie verdiepingen is zeker een bezoek waard. Het is een leuke ervaring en je kunt op een interactieve wijze leren over de cultuur en historie van Thailand.”

Wat Pho

“Wat Pho heeft meer te bieden dan het opmerkelijk grote beeld van de Liggende Boeddha; de prachtige architectuur met een combinatie van Chinese materialen, de legende van de reuzen van Wat Pho, en de traditioneel Thaise massageschool, om er maar enkele te noemen.”

Lumphini Park

“Bij de lokale bevolking is dit park geliefd om te sporten en te ontspannen. Het contrast van dit groene park met de betonjungle er omheen is opmerkelijk.”