Bezienswaardigheden in Bangkok

Siam Museum

“Dit is de plek die je niet wilt missen! Siam Museum is een klein museum, maar dit gebouw met drie verdiepingen is zeker een bezoek waard. Het is een leuke ervaring en je kunt op een interactieve wijze leren over de cultuur en historie van Thailand.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Siam Museum heeft de beleving van een museumbezoek een nieuwe impuls gegeven. Je bekijkt niet alleen maar objecten, je kunt ook op een interactieve wijze leren over de historie en cultuur van Siam (het voormalige Thailand) door te spelen met creatieve presentaties. Het statige gebouw was voorheen een kantoor van het Ministerie van Handel.

Het museum heeft een vaste tentoonstelling, tijdelijke tentoonstelling en leerzame activiteiten en evenementen. De tour voor de belangrijkste tentoonstelling start op de derde verdieping van het hoofdgebouw en eindigt op de begane grond. Het toont de geschiedenis van Suvarnabhumi (het Gouden Land), de geschiedenis van het ontstaan van Thailand, het leven buiten Bangkok, de westerse invloeden en Thailand zoals het vandaag de dag is.

TIP: Het duurt langer dan één uur om optimaal van het museum te genieten. Probeer voor 17.00 uur te komen, na 16.00 uur mag je gratis naar binnen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sanam Chai Road 4

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Het Grand Palace

“Een monument dat je niet mag missen; het Grand Palace! Het complexe gebouw en de Tempel van de Smaragden Boeddha is de trots van het land. Het is het enige tempelcomplex in het land zonder monnik. Veel lokale boeddhisten komen naar deze tempel om eerbied te tonen aan de Smaragden Boeddha.”

Wat Saket en de Gouden Heuvel

“Er is een gezegde dat luidt; als je niet voldoende goede daden hebt verricht, zul je nooit de top van de Gouden Heuvel bereiken. Het is een heilige plaats, dicht bij de hemel.”

Art in Paradise

“Maak foto’s terwijl je zelf onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling. Het is een nieuwe en hippe manier om te genieten van museumkunst waarbij het grootste risico is om jezelf te verliezen en urenlang van het aanstekelijke plezier te genieten!”