Bezienswaardigheden in Bangkok

Wat Arun

“Het uitzicht over de rivier vanaf het hoogtepunt van deze iconische toren is adembenemend. Wat Arun heeft een eigen charme waarmee het zich onderscheidt van andere bezienswaardigheden in de stad. Het is echt een fantastische historische plek om te bezoeken.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Wat Arun, ook bekend als de "Tempel van de Zonsondergang", is de enige tempel in Bangkok dat aan de westerse oever van de Chao Phraya Rivier ligt. Zijn iconische attractie is de enorme 67 meter hoge Prang (toren in Khmer stijl). De hoogste in Thailand vandaag de dag.

De pracht van Wat Arun komt voort uit de uitstekende architectuur, de gedetailleerde decoratie van zeeschelpen, porselein en Chinese materialen. Er zijn ook twee reuzen, Yak, die de ingang van Wat Arun bewaken.

Er zijn twee manieren om de tempel te bereiken, via land langs de Arun Amarin Road of per boot middels een veerboot vanaf de Tha Tien Pier en de Chao Phraya Express Boat vanaf andere pieren in Bangkok.

TIP: Beklim de steile treden van de iconische toren in Khmer stijl om een beter zicht op de rivier in Ko Rattanakosin te krijgen en neem een foto van de zonsopkomst of wellicht zonsondergang bij deze Tempel van Zonsondergang.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Arun Amarin Road | Website: http://www.watarun.net/

Meer bezienswaardigheden in Bangkok

Bekijk alle bezienswaardigheden

Art in Paradise

“Maak foto’s terwijl je zelf onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling. Het is een nieuwe en hippe manier om te genieten van museumkunst waarbij het grootste risico is om jezelf te verliezen en urenlang van het aanstekelijke plezier te genieten!”

Wat Pho

“Wat Pho heeft meer te bieden dan het opmerkelijk grote beeld van de Liggende Boeddha; de prachtige architectuur met een combinatie van Chinese materialen, de legende van de reuzen van Wat Pho, en de traditioneel Thaise massageschool, om er maar enkele te noemen.”

Or Tor Kor Markt

“Als je denkt dat een versmarkt nat en vies is zal deze markt je van gedachten doen veranderen. Het is meer dan een lokale versmarkt omdat het er erg schoon is en ik kan je verzekeren dat het eten en andere producten van de Or Tor Kor Markt van hoge kwaliteit zijn.”