Activiteiten in Bangkok

Bangkok kanalentour

“Ervaar waarom Bangkok de reputatie heeft verdiend als "Venetië van het Oosten" en aanschouw de traditionele leefstijl die nog steeds bestaat aan de oevers van de kanalen.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Tot op de dag van vandaag vormen de Chao Phraya Rivier en de vele kleine kanalen de ruggengraat van een zeer populaire manier van vervoer: de "longtailboat". Het land aan de Westzijde van de rivier, Thonburi, werd opgericht voordat Koning Rama I de hoofdstad verhuisde naar Ko Rattanakosin (de Oostzijde van de rivier) en het Bangkok noemde. Veel lokale bewoners leven nog steeds op de authentieke manier aan de Thonburi zijde van de rivier en de beste manier om dit te aanschouwen is via een tocht door dit gebied in een "longtailboat" ofwel langstaartboot.

Khlong Bangkok YaiKhlong Bangkok Noi, en Khlong Mon (Klong betekent kanaal in het Thais) zijn de voornaamste routes van de Thonburi kanaaltocht die je het beste kunt bespreken met een van de booteigenaren die je zullen opwachten op de Chao Phraya Rivier. Je zult zelf een prijs overeen moeten komen. De prijs begint bij minimaal THB 800 per uur tot THB 1500 voor een tocht van 3 uur. Onderhandelen en kosten delen met andere reizigers is aan te bevelen.

Als je niet voldoende tijd mocht hebben is de goedkoopste en de meest lokale manier om het leven bij de kanalen te ervaren om op de Chao Phraya Express Boat te stappen en van pier naar pier te varen en zo de grote bezienswaardigheden langs de rivier te bezoeken.

TIP: Vaar met een longtailboat beter niet naar Wat Arun (Tempel van Zonsondergang) of het Grand Palace omdat je die ook eenvoudig met de ferry kunt bereiken. Het Royal Barge Museum is ook een bezoek waard. Acht van de meest unieke en opmerkelijke schepen worden hier bewaard. Deze enorme kunstwerken worden alleen op uitzonderlijke gelegenheden gebruikt door de koninklijke familie.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: South Sathorn Road | Openbaar vervoer: BTS Saphan Taksin Station | Website: http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/rental/index.asp#rental

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Lumpinee Boksstadion

“Voor liefhebbers van sport en in het bijzonder fans van Muay Thai is het bijwonen van een live gevecht een must!”

Suan Pakkard Paleis Museum

“Ontsnap aan de drukke stad, ontspan in een traditioneel Thais huis omgeven door een ruime tuin. Dit kleine museum biedt je een wandeling door de geschiedenis, in het drukke centrum van Bangkok.”

Thaise kookles

“Er is geen betere manier om Thais te leren koken dan tijdens je reis naar Thailand! Neem een kookles, profiteer van alle ingrediënten die hier vers verkrijgbaar zijn en leer Thais koken van de beste koks.”