Activiteiten in Bangkok

Bangkok kanalentour

“Ervaar waarom Bangkok de reputatie heeft verdiend als "Venetië van het Oosten" en aanschouw de traditionele leefstijl die nog steeds bestaat aan de oevers van de kanalen.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Tot op de dag van vandaag vormen de Chao Phraya Rivier en de vele kleine kanalen de ruggengraat van een zeer populaire manier van vervoer: de "longtailboat". Het land aan de Westzijde van de rivier, Thonburi, werd opgericht voordat Koning Rama I de hoofdstad verhuisde naar Ko Rattanakosin (de Oostzijde van de rivier) en het Bangkok noemde. Veel lokale bewoners leven nog steeds op de authentieke manier aan de Thonburi zijde van de rivier en de beste manier om dit te aanschouwen is via een tocht door dit gebied in een "longtailboat" ofwel langstaartboot.

Khlong Bangkok YaiKhlong Bangkok Noi, en Khlong Mon (Klong betekent kanaal in het Thais) zijn de voornaamste routes van de Thonburi kanaaltocht die je het beste kunt bespreken met een van de booteigenaren die je zullen opwachten op de Chao Phraya Rivier. Je zult zelf een prijs overeen moeten komen. De prijs begint bij minimaal THB 800 per uur tot THB 1500 voor een tocht van 3 uur. Onderhandelen en kosten delen met andere reizigers is aan te bevelen.

Als je niet voldoende tijd mocht hebben is de goedkoopste en de meest lokale manier om het leven bij de kanalen te ervaren om op de Chao Phraya Express Boat te stappen en van pier naar pier te varen en zo de grote bezienswaardigheden langs de rivier te bezoeken.

TIP: Vaar met een longtailboat beter niet naar Wat Arun (Tempel van Zonsondergang) of het Grand Palace omdat je die ook eenvoudig met de ferry kunt bereiken. Het Royal Barge Museum is ook een bezoek waard. Acht van de meest unieke en opmerkelijke schepen worden hier bewaard. Deze enorme kunstwerken worden alleen op uitzonderlijke gelegenheden gebruikt door de koninklijke familie.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: South Sathorn Road | Openbaar vervoer: BTS Saphan Taksin Station | Website: http://www.chaophrayaexpressboat.com/en/rental/index.asp#rental

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Traditionele Thaise Massage

“Neem een Thaise massage als je in Bangkok bent, of het nu voor een voetmassage is of een complete traditionele Thaise lichaamsmassage. Je lichaam zal alle voordelen van stretchen, bloedsomloop en vermindering van stress ervaren. Je energie zal stijgen na een Thaise massage!”

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”

Rotsklimmen

“Maak van een gewone middag een leuke en actieve dag en daag jezelf uit door een indoor rotswand te beklimmen. ”