Activiteiten in Bangkok

Talingchan Drijvende Markt

“Eten op de lokale markt en gerechten kopen bij verkopers per boot is een leuke en gedenkwaardige ervaring. Maar het is bovenal een unieke kans om te zien hoe de lokale bevolking eeuwenlang naast de kanalen heeft geleefd.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Wil je een drijvende markt bezoeken maar heb je geen zin om de stad uit te gaan? Geen probleem! De Talingchan Drijvende Markt wacht op je aan de Thonburi kant van de stad. Je vindt hier vanaf de hoofdingang verschillende verkopers aan beide zijdes van de weg die een variëteit aan gerechten  en verse kruiden verkopen. Je ziet ook enkele drijvende restaurants op het kanaal met boten die erlangs drijven. Ze hebben lage tafels waarbij je op de vloer zit om te genieten van een ruime keuze aan heerlijke gerechten en een keur aan verse vis. En uiteraard worden de gerechten direct op de boot bereid!

De markt is er in geslaagd de authentieke sfeer van vroeger te behouden. Er worden Thaise instrumenten bespeeld door lokale bewoners. Naast het proeven van de delicatessen van de Talingchan drijvende markt kun je ook een boottocht maken om te zien hoe de lokale bevolking nog altijd op traditionele wijze langs de kanalen leeft. Je kunt ook tempels bezoeken of de nabijgelegen slangenboerderij!

De markt ligt aan het Chak Phra Canal, nabij het Talingchan District Kantoor. Je kunt een taxi of bus nummer 79 nemen van het Ratchaprasong Kruispunt of Khao San Road, de rit duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De markt is geopend tijdens weekenden en op publieke feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

TIP: Neem een boottocht langs de kanalen van Thonburi om 3 drijvende markten in één rondvaart te bezoeken! Deze tocht van 3 uur start om 9.30 uur. Een kaartje kost THB 99 voor volwassenen en THB 60 voor kinderen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Chak Phra Road | Openbaar vervoer: Bus No.79

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Suan Pakkard Paleis Museum

“Ontsnap aan de drukke stad, ontspan in een traditioneel Thais huis omgeven door een ruime tuin. Dit kleine museum biedt je een wandeling door de geschiedenis, in het drukke centrum van Bangkok.”

Fietstocht door Bangkok

“Om Bangkok op een andere manier te beleven, pak je een tweewieler en baan je een weg door de verborgen paden van de stad om zo het heerlijkste eten en de verborgen bezienswaardigheden te ontdekken.”

Traditionele Thaise Massage

“Neem een Thaise massage als je in Bangkok bent, of het nu voor een voetmassage is of een complete traditionele Thaise lichaamsmassage. Je lichaam zal alle voordelen van stretchen, bloedsomloop en vermindering van stress ervaren. Je energie zal stijgen na een Thaise massage!”