Activiteiten in Bangkok

Talingchan Drijvende Markt

“Eten op de lokale markt en gerechten kopen bij verkopers per boot is een leuke en gedenkwaardige ervaring. Maar het is bovenal een unieke kans om te zien hoe de lokale bevolking eeuwenlang naast de kanalen heeft geleefd.”

- Peeraporn woont al sinds 1986 in Bangkok

Wil je een drijvende markt bezoeken maar heb je geen zin om de stad uit te gaan? Geen probleem! De Talingchan Drijvende Markt wacht op je aan de Thonburi kant van de stad. Je vindt hier vanaf de hoofdingang verschillende verkopers aan beide zijdes van de weg die een variëteit aan gerechten  en verse kruiden verkopen. Je ziet ook enkele drijvende restaurants op het kanaal met boten die erlangs drijven. Ze hebben lage tafels waarbij je op de vloer zit om te genieten van een ruime keuze aan heerlijke gerechten en een keur aan verse vis. En uiteraard worden de gerechten direct op de boot bereid!

De markt is er in geslaagd de authentieke sfeer van vroeger te behouden. Er worden Thaise instrumenten bespeeld door lokale bewoners. Naast het proeven van de delicatessen van de Talingchan drijvende markt kun je ook een boottocht maken om te zien hoe de lokale bevolking nog altijd op traditionele wijze langs de kanalen leeft. Je kunt ook tempels bezoeken of de nabijgelegen slangenboerderij!

De markt ligt aan het Chak Phra Canal, nabij het Talingchan District Kantoor. Je kunt een taxi of bus nummer 79 nemen van het Ratchaprasong Kruispunt of Khao San Road, de rit duurt ongeveer 20 tot 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte. De markt is geopend tijdens weekenden en op publieke feestdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

TIP: Neem een boottocht langs de kanalen van Thonburi om 3 drijvende markten in één rondvaart te bezoeken! Deze tocht van 3 uur start om 9.30 uur. Een kaartje kost THB 99 voor volwassenen en THB 60 voor kinderen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Chak Phra Road | Openbaar vervoer: Bus No.79

Meer activiteiten in Bangkok

Bekijk alle activiteiten

Thaise kookles

“Er is geen betere manier om Thais te leren koken dan tijdens je reis naar Thailand! Neem een kookles, profiteer van alle ingrediënten die hier vers verkrijgbaar zijn en leer Thais koken van de beste koks.”

Huis van Jim Thomson

“Het bekijken van de kostbare antiekverzamelingen van Jim Thomson leert je veel over de historie van Thailand.”

Rotsklimmen

“Maak van een gewone middag een leuke en actieve dag en daag jezelf uit door een indoor rotswand te beklimmen. ”