Bangkok

Veiligheid Bangkok

Jouw lokale TIX-gids: Peeraporn Weruwanaruk

Over het algemeen is Thailand een veilig land, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. Je kunt er zeker van zijn dat het in Bangkok en de rest van het land over het algemeen veilig is omdat criminaliteit hier lager ligt dan gemiddeld. Maar net als overal in de wereld is ook hier criminaliteit.

Gevallen van aanranding, gewelddadige misdrijven en overvallen op toeristen zijn vrij uitzonderlijk. De meeste aangiften van geweld tegen toeristen zijn een direct resultaat van een persoonlijk meningsverschil of betrokkenheid bij criminele organisaties. Hoe dan ook is het altijd aan te raden op je hoede te blijven en op je omgeving te letten tijdens het reizen.

Voorzorgsmaatregelen
Eenvoudige maatregelen voor je persoonlijke veiligheid zijn het in acht nemen van standaard voorzorgsmaatregelen zoals, niet alleen lopen of reizen na zonsondergang, wegblijven uit gevaarlijke gebieden, op je waardevolle bezittingen letten, geen opvallende sieraden dragen, agressie of een gewelddadige situatie met anderen uitlokken.

Blijf op de hoogte van de lokale situatie, houd de lokale media bij en veiligheidswaarschuwingen van reisfora of de website van de Ambassade voor updates aangaande veiligheid. Het is een goed idee om een notitie te maken van het standaard nummer van de Thaise Toeristenpolitie op je telefoon. Als er een probleem zich voor mocht doen, bel dan 1155 voor de Toeristenpolitie, ze spreken Engels en bieden hulp waar nodig. Andere handige nummers zijn de contactgegevens in geval van nood van de Ambassade van jouw land of de Diplomatieke afvaardiging in Bangkok.

Zakkenrollers
Als je in drukke gebieden bent zoals vervoerscentra (Hualumpong Treinstation of MoChit2 Noordelijke Busterminal, Ekkamai Oostelijke Busterminal, Sai Tai Zuidelijke Busterminal), markten (Chatuchak weekend markten, SamPeng Market in Chinatown) en andere populaire toeristenplekken (De Grand Palace), moet je altijd alert zijn op je omgeving. Zakkenrollers, pak-en-ren dieven en oplichters kunnen zich richten op toeristen en hen proberen te bedriegen. Wees op de hoogte van de bekende oplichtingspraktijken en wees alert op vreemdelingen en hun motieven.

Verkeer
Het verkeer in Bangkok is druk en op een geheel eigen wijze georganiseerd, wat voor buitenstaanders zeer chaotisch kan lijken. Er zijn veel auto's en brommers op de wegen van Bangkok en buiten de aangegeven paden treden is niet aan te raden. Het verkeer rijdt aan de linkerzijde van de weg dus kijk altijd in de juiste richting voordat je de weg oversteekt.

Suggestie of feedback?

Meer in Bangkok

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer Bangkok

“Airport Rail Link is de snelste manier om te reizen van de stad naar het vliegveld, maar een openbare taxi biedt meer comfort, de reistijd is ongeveer één uur.”

Do's en Don'ts in Bangkok

Do's als je in Bangkok bent:

Winkelopeningstijden en betaalmogelijkheden Bangkok

“Mensen in Bangkok houden net als jij van winkelen! De stad is gevuld met winkelcentra en markten waar je uren kunt rondlopen.”